Antena 3 CNN Politică Parlamentarii s-au plimbat de 2 milioane de euro (VIDEO)

Parlamentarii s-au plimbat de 2 milioane de euro (VIDEO)

Parlamentarii s-au plimbat de 2 milioane de euro <font color=red>(VIDEO)</font>
12 Iul 2007   •   21:25

Peste două milioane de euro este suma pe care au cheltuit-o parlamentarii în deplasările externe, în aproape doi ani de mandat. Cele mai vizitate ţări au fost Franţa şi Belgia, unde se află instituţiile europene. Aleşii au găsit însă şi destinaţii mai exotice: Guyana Franceză, Oman sau Tanzania. Cei mai cheltuitori în deplasările externe au fost cei de la PRM. Cei 17 deputaţi ai acestui partid au cheltuit dublu faţă de celelalte formaţiuni politice, peste 600 000 de lei noi.

De la PSD, Minodora Cliveti a fost mai bine de jumătate de an în străinătate şi a cheltuit aproape 200.000 de lei noi. La sfârşitul lunii iunie, deşi figura ca fiind în străinătate, voturile Minodorei Cliveti au fost înregistrate la Camera Deputaţilor. Deputata PSD neagă acuzaţiile: ?Este exclus aşa ceva. Nu am lăsat nicodată cartela la niciun coleg... Nu poate să mi se dea şi diurnă şi să fiu şi prezentă.?

La Senat pe primul loc la capitolul cheltuieli din bani publici se află Ilie Ilaşcu, urmat de senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, Ioan Talpeş şi Norica Nicolai. Gyorgy Frunda a explicat cheltuielile atât de mari prin faptul că se află la Consiliul Europei, ?am patru sesiuni pe an plus o sedinţă de comisie cel puţin o dată pe lună?, a declarat acesta.

Există şi cazuri în care specializarea parlamentarului nu are legătură cu reuniunea la care participă. De exeplu, deputatul UDMR Levente Csaba Szekely, medic veterinar, a fost în SUA la comisia de tehnologie aerospaţială a Adunării Uniunii Europei Occidentale.

Studiul privind cheltuielile de deplasare ale parlamentarilor a fost realizat de Institutul pentru Politici Publice şi se bazează pe datele primite de la Senat şi Camera Deputaţilor.

Observator

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close