Antena 3 CNN Politică PD acuzat de mită pentru moţiune

PD acuzat de mită pentru moţiune

PD acuzat de mită pentru moţiune
05 Iun 2007   •   07:48

Acuzaţii grave la adresa PD. Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu susţine că democraţii au dat mită unora dintre parlamentarii care au semnat pentru susţinerea moţiunii de cenzură. El aduce în sprijinul acuzaţiilor sale declaraţiile democratului Ioan Olteanu, de la şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere. Deputatul PD a declarat că partidul din care face parte nu a făcut presiuni asupra unor parlamentari pentru a semna moţiunea, dar a admis că poate au fost făcute unele oferte semnatarilor moţiunii. ?Partidul Democrat nu poate să facă presiuni, pentru că nu este un partid aflat la putere, presiunile le fac cei care au puterea în mână, din câte realizez eu. Noi am făcut eventual, oferte, poate am oferit ceva acestor oameni ca să semneze, dar în nici un caz nu am făcut presiunile pe care le evocă aici o parte dintre participanţi?.

Democraţii au reuşit să depună moţiunea de cenzură intitulată ?Guvernul Tăriceanu trebuie să plece?, după două încercări eşuate, săptămâna trecută. PD a adunat semnăturile pentru demersul împotriva guvernului, ba chiar a a depăşit numărul necesar. Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu susţine că prin aceste afirmaţii Ioan Oltean ar fi recunoscut că reprezentanţii PD au dat mită unora dintre parlamentarii care au semnat pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

?Potrivit Codului Penal, darea de mită înseamnă, printre altele, promisiunea unor beneficii în schimbul exercitării atribuţiilor unei funcţii sau demnităţi. Semnarea moţiunii de cenzură în schimbul unor promisiuni de locuri pe liste însemană luare de mită, iar promiterea locurilor este dare de mită?, a afirmat Bogdan Olteanu.

Luni, Nati Meir a anunţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că s-a înscris în organizaţia PD Tulcea. Un alt deputat care a semnat moţiunea şi a decis să se înscrie în rândul democraţilor este conservatorul Tudor Constantin. Senatorul conservator Sabin Cutaş a declarat că gestul colegului său de partid de a semna moţiunea este într-o anumită măsură normal, cu atât mai mult cu cât PC nu a susţinut acest guvern. Tudor Constantin nu ar fi trebui să se ralieze acestei iniţiative a democraţilor, crede Cutaş. Şi unii parlamentari PSD au semnat moţiunea. Cei care au decis să susţină acest demers susţin că nu au primit oferte din partea democraţilor.

Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close