Antena 3 CNN Politică PD aruncă scandalul Nokia în cârca lui Tabără

PD aruncă scandalul Nokia în cârca lui Tabără

PD aruncă scandalul Nokia în cârca lui Tabără
05 Iun 2007   •   22:57

PD nu este împotriva proiectului de lege care va rezolva problema terenului pentru investiţia Nokia de la Cluj, iar amânarea votului de marţi din Camera Deputaţilor a fost determinată de poziţia singulară a lui Valeriu Tabără. Daniel Buda, preşedintele filialei PD Cluj, a explicat că deputatul Valeriu Tabără nu a avut mandat din partea partidului să adopte o atitudine ostilă proiectului. Purtarea sa va fi discutată în forul de conducere al PD, existând posibilitatea aplicării unor sancţiuni care ar putea să meargă până la excluderea din partid.

?PD Cluj îşi exprimă convingerea că peste două săptămâni vom avea adoptată legea care va crea cadrul legal şi instituţional pentru dezvoltarea investiţiei Nokia în judeţul Cluj. Totodată, PD Cluj declară în mod public că sprijină investiţia celor de la Nokia în judeţul Cluj şi îi asigură de tot sprijinul necesar în realizarea obiectivelor lor?, a declarat Daniel Buda.

Deputatul liberal Horia Uioreanu i-a acuzat pe parlamentarii democraţi că blochează, din motive politice, investiţia companiei Nokia de la Cluj. ?Sunt convins că singurul motiv real pentru care deputaţii PD au jucat acest teatru murdar a fost faptul că investiţia Nokia a fost adusă la Cluj de liberalul Marius Nicoară şi beneficiază de sprijinul financiar al guvernului Tăriceanu?, a afirmat Uioreanu.

În replică, Daniel Buda a spus că organizaţia PD Cluj dezaprobă în mod public maniera în care Uioreanu a încercat să inducă în eroare opinia publică. ?PD Cluj îi asigură pe clujeni că va sprijini orice investiţie ce urmează a fi efectuată în judeţul Cluj, indiferent de cine este propusă, atâta vreme cât orice demers de acest fel aduce bunăstarea judeţului Cluj?, a subliniat Buda.

În cursul acestui an, compania finlandeză Nokia a decis să construiască în Cluj o platformă de lucru pe care va produce telefoane, pentru acest proiect Consiliul Judeţean demarând lucrările la al treilea parc industrial. Linia de producţie a Nokia de la Cluj va reprezenta cea mai mare investiţie postdecembristă din judeţ şi una dintre cele mai mari din ţară. Dotarea cu utilităţi a parcului Tetarom III va costa 33 de milioane de euro, din care guvernul ar putea aloca 23 de milioane de euro.

Terenul pe care se va ridica parcul industrial Tetarom III, în care firma Nokia îşi va construi linia de producţie şi un centru de cercetare, se află la 18 kilometri distanţă de municipiul Cluj-Napoca, în localitatea Jucu. Suprafaţa totală pe care se va întinde parcul va fi de 159 de hectare, din care Nokia a cerut 90 de hectare. Compania Nokia va crea la Cluj aproximativ 15.000 de locuri de muncă, investiţia totală ridicându-se la 200 de milioane de euro.

Rompres

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close