Antena 3 CNN Politică PD îşi face propriul Guvern "din umbră"

PD îşi face propriul Guvern "din umbră"

PD îşi face propriul Guvern "din umbră"
12 Apr 2007   •   07:47

Democraţii îşi fac propriul guvern din umbră, gata să atace fiecare mişcare greşită a Cabinetului PNL-UDMR. Este parte a strategiei făcute de PD ajuns acum în opoziţie, strategie pe care o discută liderii democraţi din întreaga ţară. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul democrat Emil Boc a declarat că noul Guvern din umbră "va monitoriza la sânge şi va critica activitatea Guvernului PNL-UDMR".

Guvernul ?din umbră? va fi organizat după modelul actualului Guvern. ?Câştigarea alegerilor europarlamentare este obiectivul zero al PD?, a declarat Boc, precizând că PD va face o opoziţie fără echivoc şi ?nu una de faţadă, de mucava, de felul celei făcute de PSD care acum e la guvernare alături de PNL?. Guvernul din umbră va cuprinde şi eşaloanele II şi III, pentru ca PD să arate că este pregătit să revină oricând la guvernare, a adăugat Adriean Videanu, după şedinţa Colegiului Director al partidului.

?PD nu va lăsa nesancţionate derapajele alianţei PNL-PSD?, a afirmat liderul democrat, care a precizat totodată că PD va elabora o carte albă a guvernării sale. ?Vom elabora o carte albă a guvernării PD care să constituie un reper pentru ce am făcut noi la guvernare?.

Practic, prin organizarea acestui guvern, PD va răspunde la eliminarea sa din Guvern, scriu jurnaliştii de la "Cotidianul". PD nu este primul partid care recurge la o astfel de soluţie. Şi Partidul Social Democrat şi-a creat o astfel de structură imediat după ieşirea de la guvernare. Executivul fantomă va fi organizat pe structura guvernului oficial şi va funcţiona în două etape. În prima fază, miniştrii din umbră ai PD, vor monitoriza activitatea miniştrilor din guvernul lui Călin Popescu Tăriceanu. După aceasta, fiecare minister va fi atacat public, pe fiecare domeniu în parte, scriau jurnaliştii de la ?Cotidianul? în ediţia de joi.

Rolul premierului din umbră i-ar reveni şefului democrat, Emil Boc. Acesta va avea şi un vicepremier în persoana lui Adriean Videanu. Structura guvernului secret îi păstrează pe foştii miniştri pe aceleaşi posturi. De Ministerul Muncii s-ar ocupa fostul ministru de resort Gheorghe Barbu, la Interne Vasile Blaga, iar la Transporturi Radu Berceanu. Fostul ministru Mihail Hărdău ar rămâne la Învăţământ, la Agricultură, de monitorizare se va ocupa deputatul Valeriu Tabără, iar Sulfina Barbu va supraveghea Ministerul Mediului.

Potrivit surselor citate, la Justiţie ar fi deputaţii Daniel Buda si Augustin Zegrean. La Apărare a fost desemnat Sorin Frunzăverde, iar Economia şi Finanţele ar reveni lui Gheorghe Pogea şi Adriean Videanu. Programul de guvernare al acestui guvern se bazează pe strategia de postaderare a Partidului Democrat.

Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close