Antena 3 CNN Politică PD: Moţiune de cenzură anti-Tăriceanu

PD: Moţiune de cenzură anti-Tăriceanu

PD: Moţiune de cenzură anti-Tăriceanu
25 Mai 2007   •   23:01

Democraţii se gândesc să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu, dacă nu se clarifică problema susţinerii actualului cabinet. Chiar preşedintele PD, Emil Boc, a vorbit despre moţiunea de cenzură, într-un interviu acordat HotNews.ro. După cum spune Boc, nu este exclus ca democraţii să înceapă negocieri pentru a strânge semnăturile necesare pentru un astfel de demers împotriva guvernului.

"Daca PSD se va adânci în această stare de pasivitate, nu exclud posibilitatea ca noi să deschidem negocieri pentru restul de semnături de care mai avem nevoie pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură de către PD şi, probabil, PLD.", a declarat Emil Boc, potrivit Hotnews. Potrivit liderului democrat, PD mai are nevoie de 10-20 de semnături, pe lângă cele ale membrilor PD şi PLD.

Preşedintele PD speră să le obţină de la parlamentarii independenţi sau de la minorităţi. Potrivit lui Emil Boc, moţiunea de cenzură va clarifica, pe de o parte, taberele din politica românească, şi pe de altă parte, sprijinul de care se bucură Guvernul Tăriceanu în Parlament.

O primă reacţie la declaraţia liderului PD a venit din partea vicepreşedintelui PNL, Ludovic Orban. Acesta a calificat drept "demagogie" anunţul liderului PD privind iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului. El l-a acuzat pe Boc că, pentru a ataca Guvernul, apelează la ajutorul celor 322 de parlamentari despre care spunea că trebuie să demisioneze.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close