Antena 3 CNN Politică PD: Românii din diaspora opriţi de la vot

PD: Românii din diaspora opriţi de la vot

PD: Românii din diaspora opriţi de la vot
02 Mai 2007   •   13:12

Fostul ministru al Integrării Europene, Anca Boagiu, a prezentat punctul de vedere al democraţilor legat de modul de organizare în străinătate a scrutinului de demitere a preşedintelui suspendat. Deputatul PD spune că partidul său este nedumerit că Ministerul de Externe a anunţat că va suplimenta secţiile de votare de peste hotare, iar acum s-a răzgândit. MAE promisese 181 secţii de votare pentru românii din diaspora, însă, din cauza lipsei de timp, vor fi mai puţine.

PD cere ministrului Ciorianu să nu politizeze MAE şi să nu încerce să limiteze accesul la urne cetăţenilor din afara graniţelor. ?Guvernul trebuie să trateze egal românii chiar dacă trăiesc în afara ţării. Înţeleg interesul Guvernului Tăriceanu de a limita dreptul la vot, însă toţi cetăţenii trebuie trataţi egal?, a spus Anca Boagiu.

UPDATE: În replică, Adrian Cioroianu a admis că nu cunoaşte numărul real al românilor cu drept de vot din străinătate, deoarece mulţi nu au forme legale. Ministrul de externe a afirmat că, în aceste condiţii, este greu să asigure secţii de votare. Potrivit statisticii ministerului, în Uniunea Europeană lucrează legal 1.226.000 de români, dar numărul total al celor care muncesc în străinătate este cu mult mai mare.

Ministrul crede că trebuie ?să ne gândim serios la soluţia votului prin corespondenţă, ca să eliminăm bătaia de cap?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close