Antena 3 CNN Politică PD să aleagă: uninominal sau anticipate

PD să aleagă: uninominal sau anticipate

PD să aleagă: uninominal sau anticipate
29 Mai 2007   •   08:02

După o şedinţă de patru ore, liderii PSD le-au transmit un mesaj democraţilor: să se hotărască dacă vor alegeri anticipate sau vot uninominal, pentru că schimbarea sistemului de vot durează. PSD vrea să termine repede negocierile cu celelalte partide politice, pentru formarea unei majorităţi transparente. Săptămâna viitoare, vor fi chemaţi la Bucureşti toţi liderii de organizaţi judeţene, ca să hotărască dacă PSD intră sau nu la guvernare. Chiar Mircea Geoană va conduce echipa de negociatori şi îşi va alege singur oamenii, în funcţie de partenerii de negociere.

Preşedintele PSD a declarat că intenţia de a demisiona a unor lideri de partid a fost cauzată de supărarea de după referendum. Geoană a apreciat revenirea lui Ion Stan asupra deciziei de a renunţa la funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Geoană a mai spus că discuţiile despre un nou guvern din care să facă parte şi PSD sunt premature, dar a precizat va fi convocat un comitet executiv naţional care va decide dacă partidul va intra la guvernare sau va rămâne în opoziţie.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close