Antena 3 CNN Politică PDL, acuzat de mită electorală în Neamţ. Produse contra semnături şi voturi

PDL, acuzat de mită electorală în Neamţ. Produse contra semnături şi voturi

PDL, acuzat de mită electorală în Neamţ. Produse contra semnături şi voturi
Sursa foto: Foto: lideruldeopinie.ro
de M.Z.    |    16 Aug 2011   •   09:45

PDL nu pierde deloc timpul în Colegiul 6 din judeţul Neamţ. Zilnic, reprezentanţii partidului de guvernământ merg în comunele din judeţ şi împart sătenilor sacoşe care conţin materiale electorale şi diverse produse. În schimbul acestora, oamenii sunt îndemnaţi să voteze candidatul PDL.
 
Sacoşele sunt împărţite fie pe străzi, fie la porţile oamenilor sau în autobuze. Cei care primec "atenţiile" sunt trecuţi pe liste şi li se cere să voteze cu reprezentantul PDL, Adrian Rădulescu. Contracandidatul acestuia din partea USL este medicul veterinar Liviu Harbuz.

Liderul PSD, Victor Ponta, spune că parlamentarii USL vor cere adoptarea unui act normativ care să interzică mita electorală bugetară şi care să se numească "Legea anti-Udrea".

Pe de altă parte, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, scrie pe blogul său că alegerile parţiale din 21 august vor da un semnal pentru alegerile locale din 2012.

"Este în acelaşi timp şi un test pentru electorat, dacă mai poate suporta guvernarea PDL, care a provocat atâtea suferinţe categoriilor cele mai largi de cetăţeni. Oare cetăţenii apăsaţi de sărăcie se mai lasă ademeniţi de "cadourile electorale" sau sunt hotărâţi să pună capăt, prin votul lor, acestei guvernări paguboase pentru ţară?", scrie Iliescu pe blogul său.

Fotoliul de deputat din Colegiul 6 a rămas vacant după decesul reprezentantului PSD, Victor Surdu, care câştigase mandatul la alegerile din 2008. 12 dintre cele 19 comune componente ale Colegiului 6 sunt conduse de primari ai Uniunii Social Liberale.

 


×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close