Antena 3 CNN Politică PDL: Paleologu a primit derogare de vechime, pentru a candida la şefia partidului

PDL: Paleologu a primit derogare de vechime, pentru a candida la şefia partidului

PDL: Paleologu a primit derogare de vechime, pentru a candida la şefia partidului
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Apr 2011   •   12:07

Deputatul democrat-liberal Theodor Paleologu a primit, luni, derogare de vechime de la Biroul Permanent Naţional (BPN) al PDL pentru a putea candida la şefia partidului, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului, Sever Voinescu, transmite Agerpres.

"Prima decizie luată în cadrul BPN a fost aceea de a se acorda derogarea de vechime, în conformitate cu prevederile statutului nostru, pentru domnul Paleologu, care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru şefia partidului", a declarat Voinescu.

Săptămâna trecută, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia PDL. Singura problemă este însă că statutul PDL prevede că pentru a candida la funcţia de preşedinte al partidului este necesară o vechime de cel puţin cinci ani în acea formaţiune politică.

Deputatul doreşte să candideze la preşedinţia PDL cu moţiunea intitulată "Privind spre viitor".

Tot în cadrul BPN-ului de luni, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, s-a retras din comisia de organizare a Convenţiei Naţionale, fiind înlocuit de Radu Berceanu.

"Domnul Vasile Blaga s-a retras din comisia de organizare a Convenţiei. Era firesc, deoarece domnia sa candidează pentru funcţia de preşedinte al partidului şi locul domniei sale a fost luat de domnul Radu Berceanu", a afirmat Voinescu, după şedinţa BPN.

Cei trei candidaţi la şefia partidului anunţaţi până în prezent - premierul Emil Boc, secretarul general al PDL Vasile Blaga, deputatul Theodor Paleologu - urmează să îşi depună candidaturile luni.

×
Subiecte în articol: Theodor Paleologu sefie pdl
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close