Antena 3 CNN Politică PDL va depune o moţiune simplă pe buget, săptămâna viitoare

PDL va depune o moţiune simplă pe buget, săptămâna viitoare

PDL va depune o moţiune simplă pe buget, săptămâna viitoare
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Oct 2012   •   15:38

Fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu a declarat că PDL va depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă pe buget, în care cere depunerea bugetului pe 2013 în Parlament până la 1 noiembrie, el menţionând că Victor Ponta este cel mai incompetent premier al României.
   
Ialomiţianu a susţinut, duminică, o conferinţă de presă la sediul central al PDL.
   
"Cât de incompetent poate fi cineva care face rectificare şi se plânge apoi că nu are bani?", a spus Ialomiţianu, referindu-se la declaraţii recente ale premierului Ponta.
   
Ialomiţianu a spus că Victor Ponta este cel mai incompetent premier al României.
   
"Ponta a distrus tot ce am construit anul trecut", a spus Ialomiţianu.
   
Potrivit afirmaţiilor sale, cea mai prostă decizie a Guvernului actual a fost rectificarea bugetară. "A tăiat două miliarde de lei de la investiţii în infrastructura rutieră, a pus în pericol funcţionarea unor companii, a pus în pericol locurile muncă. A tăiat 500 de milioane de lei din bugetul de asigurări sociale, a tăiat 250 de milioane de la învăţământ", a precizat fostul ministru de Finanţe.
   
Pe de altă parte, el a susţinut că prăbuşirea Leului este cauzată de "neguvernarea" Ponta. "Circul politic din iulie şi august ne-a dus la scăderea leului în raport cu euro. A fost cea mai mare scădere a leului în ultimii 5-6 ani", a fost de părere acesta.
   
El a remarcat şi creşterea inflaţiei, care este de peste 5%, şi majorarea preţului la energie şi gaz. "Este foarte clar că Guvernul Ponta dă cu o mână şi ia cu două", a spus parlamentarul, care a adăugat că acea reîntregire cu 8% a salariilor a dispărut ca urmare a creşterii preţurilor.
   
Ialomiţianu a susţinut că Ponta a minţit atunci când a spus că a fost nevoit să taie de la investiţii pentru a reîntregii salariile şi a restitui contribuţiile sociale de sănătate, în condiţiile în care pentru aceste două cheltuieli s-a majorat deficitul bugetar cu 1,8 miliarde de lei.
   
Democrat-liberalul a precizat că, prin moţiune, se va cere depunerea bugetului de stat pentru anul 2013 înainte de alegeri, termenul fiind 1 noiembrie, el amintind că, potrivit Legii privind finanţele publice, bugetul trebuie să fie depus până în data de 15 octombrie al anului în curs pentru anul următor.
   
"Bugetul ar fi momentul adevărului pentru USL, pentru că se pune capăt minciunilor privind promisiunile făcute - scăderea TVA la alimente de la 24 la sută la 9 la sută, creşterea pensiilor de la 1 ianuarie 2013, scăderea impozitului pe venit de la 16 la 8 8 la sută şi acordarea unor ajutoare sociale", a spus fostul ministru.
   
În opinia sa, nedepunerea la timp a proiectului de buget determină neîncredere pe pieţele financiare, provoacă prejudicii instituţiilor publice, mediului de afaceri şi populaţiei. "Nu am dori ca Guvernul să fie etichetat astfel: Guvernul creştere zero", a spus el, adăugând că, în opinia PDL, bugetul, salariile, pensiile, locurile de muncă şi creşterea economică sunt mai importante decât campania electorală.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close