x close

Pe modelul PNL, urmează excluderi din PDL. Preda, Baconschi, Paleologu şi Funeriu, pe "lista neagră"

de M.Z.    |    28 Mai 2013   •   21:41
Pe modelul PNL, urmează excluderi din PDL. Preda, Baconschi, Paleologu şi Funeriu, pe "lista neagră" Foto: Agerpres
Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu sunt pe "lista neagră" a PDL. Cei patru vor fi propuşi pentru excluderea din partid, în şedinţa de săptămâna viitoare a BPN, a anunţat, marţi, vicepreşedintele formaţiunii, Alin Popoviciu.
 
Motivul este simplu, susţine Popoviciu - nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.
 
"Voi propune, în şedinţa de luni a BPN, excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu. Nu văd de ce să ţinem în partid pe cei care critică partidul în fiecare zi. Sunt membri noi, nu sunt oameni care au muncit ani de zile pentru partid şi nu au primit nimic. Sunt parlamentari, foşti miniştri, cărora partidul le-a întins o mână şi acum îl critică", a declarat Alin Popoviciu, potrivit Mediafax.
 
Totodată, democrat-liberalul a mai spus că Daniel Funeriu "umblă prin organizaţii şi încearcă să convingă oamenii să adere la un nou partid".
 
"Nu văd de ce ar trebui să mai ţinem legaţi de noi oameni care ne atacă în fiecare zi", a mai adăugat Popoviciu.
 
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, fiind întrebat despre eventuala excludere din partid a lui Cristian Preda, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, că la şedinţa BPN de peste o săptămână se vor lua anumite măsuri, pentru a nu fi corelate acţiunile PDL cu cele ale "altui partid".
 
Ce spun PDL-iştii cărora li s-a pus gând rău
 
Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, pe blogul său, că nu este în conflict cu partidul, ci cu o conducere care se dovedeşte incapabilă să gestioneze misiunea de a face opoziţie, el apreciind că, dacă BPN vrea să lucreze în folosul partidului, nu pe el ar trebui să îl excludă.
 
Teodor Baconschi a scris pe Facebook că, ales cu 50% din voturi, Vasile Blaga anunţă că îi va elimina pe criticii stării actuale din PDL, fostul ministru de Externe comentând că ciudat este că "această mentalitate cazonă, stalinist-fesenistă, nu a funcţionat nici la MAI pe vremea lui Blaga".
 
Deputatul PDL Theodor Paleologu a comentat, pe Facebook, că se vehiculează posibila sa excludere din PDL pentru că a îndrăznit să spună că insultele şi ameninţările nu pot duce la consolidarea partidului.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati