Antena 3 CNN Politică Pensionarii, subiect de campanie electorală pentru Guvern

Pensionarii, subiect de campanie electorală pentru Guvern

Pensionarii, subiect de campanie electorală pentru Guvern
09 Aug 2007   •   14:03

Guvernul îşi face campanie electorală pe banii pensionarilor. Este concluzia trasă de vicepreşedintele democrat Gheorghe Barbu care susţine că în ordonaţa ce stabileşte majorarea pensiilor este inclusă o prevedere ce stabileşte că toţi pensionarii vor afla, în scris, despre banii în plus pe care îi vor primi. Toată această acţiune de informare ar fi suportată din bugetul pentru asigurări sociale. Fostul ministru al Muncii Gheorghe Barbu speră ca Guvernul să revină asupra articolului din ordonanţa de urgenţă ce vorbeşte despre campania de informare a celor peste 5 milioane de pensionari. Fiecare ar trebui să primească o scrisoare din care să afle cu cât i-a crescut pensia, iar aceste comunicări ar coincide cu campania electorală pentru alegerile europene.

Aceeaşi ordonaţa aprobată în ultima şedinţă de Guvern ar mai conţine, potrivit informaţiilor democratului, un articol care stabileşte reducerea comisionului acordat Poştei române pentru distribuirea pensiilor de la 1,3 la sută din sumele virate la 0,7 la sută.

Ordonanţa prezentată ieri de Executiv nu este susţinută de precizări bugetare, care ar fi trebuit să însoţească un asemenea act normativ, a mai explicat Barbu.


Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close