Antena 3 CNN Politică Petre Roman, după ce a fost declarat definitiv incompatibil: E o eroare

Petre Roman, după ce a fost declarat definitiv incompatibil: E o eroare

Petre Roman, după ce a fost declarat definitiv incompatibil: E o eroare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Mar 2017   •   15:17

Fostul deputat Petre Roman a declarat, joi, că decizia instanţei supreme potrivit căreia a depus prea târziu contestaţie faţă de raportul ANI care l-a declarat incompatibil cu funcţia este „o eroare”, motiv pentru care intenţionează să „revizuiască” această chestiune printr-o nouă acţiune în justiţie, potrivit News.ro.

Fostul deputat Petre Roman a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pe incompatibilitate, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi că el a depus prea târziu acţiunea în instanţă

În martie 2014, ANI a anunţat că Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată. 

În consecinţă, ANI a cerut Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a lui Petre Roman, deoarece raportul de evaluare prin care acesta a fost declarat în stare de incompatibilitate a rămas definitiv, după ce nu a fost contestat în termenul prevăzut de lege. Drept urmare, pe 9 februarie 2015, plenul Camerei Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului deputatului Petre Roman. 

×
Subiecte în articol: Petre Roman incompatibilitate
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close