Antena 3 CNN Politică Plimbăreţii care nu se uită la bani. Aleşii au cheltuit pe biletele de avion 15 MILIOANE de euro. Puteam plăti datoria către FMI

Plimbăreţii care nu se uită la bani. Aleşii au cheltuit pe biletele de avion 15 MILIOANE de euro. Puteam plăti datoria către FMI

Plimbăreţii care nu se uită la bani. Aleşii au cheltuit pe biletele de avion 15 MILIOANE de euro. Puteam plăti datoria către FMI
de O.P.    |    16 Ian 2013   •   06:02

 15 milioane de euro s-au dus în ultimele luni pe bilete de avion pentru angajaţii statului. Contractele au fost încheiate pentru destinaţii din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Într-un top al cheltuielilor, poliţiştii par cei mai plimbăreţi bugetari.

De departe, instituţia cu cea mai mare dare de mână este Poliţia Română, care cheltuie 11 milioane de euro. Dacă pentru a aduce în ţară cetăţenii extrădaţi instutiţia cheltuie câteva zeci de mii de euro pe lună, pentru însoţitorii lor suma ajunge la 7,5 milioane de euro. Tot Poliţia va chetui alţi 3,5 milioane de euro pe biletele de avion destinate angajaţilor.

 Deputaţii se vor plimba şi ei în diferite colţuri ale lumii. Camera Deputaţilor vrea să cumpere bilete de avion în valoare de 1,1 milioane de euro, pentru următorii doi ani.

Şi celor de la Institutul Cultural Român le place să se plimbe cu avionul şi o vor face din plin. 900 000 de euro este valoarea contractului de transport aerian care va fi atribuit la sfârşitul lunii februarie.

 Administraţia Prezidenţială şi Curtea Constituţională cheltuie pe biletele de avion 100 000 de euro, în timp ce Secretariatul General al Guvernului dă 120.000 de euro.

Printre ministerele care au contractat servicii de transport aerian se numără cel al Mediului, de unde vor ,,zbura,, 170 000 de euro şi cel al Finanţelor care a plătit pentru 8 luni, 550 000 de euro.

 Şi Serviciul Român de Informaţii a scos la licitaţie un contract în valoare de 220 000 de euro pentru biletele de avion. Printre destinaţiile preferate de agenţii SRI se numără Belgia, Germania sau Statele Unite ale Americii.




×
Subiecte în articol: bilete de avion
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close