Antena 3 CNN Politică PMP, după consultările cu Iohannis: Considerăm în acest moment că există posibilitatea alegerilor anticipate

PMP, după consultările cu Iohannis: Considerăm în acest moment că există posibilitatea alegerilor anticipate

Preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan, a afirmat joi, după consultările de la Cotroceni, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre posibilitatea declanşării alegerilor anticipate.

PMP, după consultările cu Iohannis: Considerăm în acest moment că există posibilitatea alegerilor anticipate
06 Feb 2020   •   16:01

"I-am explicat că parlamentarii PMP au preferat să nu participe la votul pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului, pentru că am pus, înainte de toate, nevoia de stabilitate a ţării. Considerăm în acest moment că există posibilitatea alegerilor anticipate. Vom stabili în Consiliul Executiv Naţional al PMP, care va avea loc duminică, poziţia noastră în raport cu această posibilitate", a declarat Paşcan.

El a adăugat că o condiţie pentru susţinerea unui nou guvern o reprezintă promovarea unei ordonanţe de urgenţă privind alegerile primarilor în două tururi.

"În ce priveşte învestirea viitorului guvern, vom negocia din nou, aşa cum am asumat printr-un protocol iniţial, pentru a impune promovarea prin ordonanţă de urgenţă a alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Iar acest deziderat ne reprezintă şi îl vom promova în continuare, chiar dacă are şanse în acest moment pur teoretice", a precizat preşedintele executiv al PMP.

Delegaţia PMP i-a transmis preşedintelui, potrivit acestuia, că formaţiunea politică susţine în continuare reducerea numărului de parlamentari la 300, eliminarea pensiilor speciale şi eliminarea subvenţiilor pentru partidele politice.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: marius pascan cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close