Antena 3 CNN Politică PNL anunţă iniţierea unei moţiuni de cenzură pe tema falimentului economic

PNL anunţă iniţierea unei moţiuni de cenzură pe tema falimentului economic

PNL anunţă iniţierea unei moţiuni de cenzură pe tema falimentului economic
Sursa foto: Crin Antonescu
03 Mai 2010   •   11:33

PNL va iniţia o moţiune de cenzură pe tema falimentului economic al României şi invită restul formaţiunilor politice să susţină acest demers. Preşedintele PNL, Crin Antonescu a acuzat luni Guvernul că are intenţia de a desfiinţa cota unică de impozitare introducând un impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, de a majora impozitul pe profit la 25% şi de a dubla valoarea taxelor şi impozitelor locale. Potrivit liderului liberal, aceste măsuri nu constituie altceva decât o tentativă de asasinat a economiei româneşti. Cum singur PNL nu are capacitatea parlamentară necesară pentru a iniţia o moţiune de cenzură, Antonescu a anunţat că astăzi va purta discuţii cu PSD pentru a obţine semnăturile parlamentarilor acestui partid.

"Nu ştiu, vom avea discuţii probabil şi astăzi (luni - n.r.) cu PSD, în cursul săptămânii trecute noi am discutat, le-am solicitat să se pronunţe asupra moţiunii de cenzură, ne-au spus că vom discuta începând de astăzi, aşteptăm să discutăm. O să vedem care e punctul de vedere al PSD, azi", a precizat Antonescu.

Liberalul a atras atenţia că sistemul de impozitare nu este "singurul subiect" care va fi abordat în moţiune, subliniind că, în opinia sa, "nu se poate rezolva nimic" şi că nu pot fi discutate toate temele sociale reale dacă nu se găsesc soluţii economice şi dacă nu este oprit "acest Guvern de la dezastrul economic pe care îl produce".

?PNL califică o asemenea iniţiativă a Guvernului drept "o tentativă de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societăţii româneşti: clasa mijlocie. Aceste măsuri reprezintă proba ultimă a incompetenţei şi a lipsei de viziune economică a actualei guvernări. PNL pune în vedere Guvernului Boc-Udrea să abandoneze tentativa de asasinat a economiei româneşti prin sufocarea liberei iniţiative. Acest guvern trebuie să plece din Palatul Victoria cu eticheta incompetenţă economică. Discuţiile recente cu FMI şi reacţia guvernatorului BNR ne-au demonstrat că ne aflăm în faţa unui guvern fără soluţii care asasinează economia reală, tot ce se mai mişcă? a declarat Antonescu.

Liderul PNL a invocat în special ultima măsură pe care Ministerul Finanţelor vrea să o pună în practică: modificarea unor taxe şi impozite pentru majorarea acestora.

"Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finanţelor, actualul Executiv are în vedere modificarea art. 57 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, majorarea la 25% a impozitului lunar asupra veniturilor ce depăşesc 4000 de lei, modificarea art. 17 din aceeaşi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% şi modificarea articolelor 251, 258 şi 263 prin care, practic, se dublează cuantumul taxelor şi impozitelor locale, cu obligaţia contribuabililor de a plăti aceste sume în cursul anului 2010", a arătat Antonescu.


Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close