Antena 3 CNN Politică PNL face inventarul funcţionarilor PD

PNL face inventarul funcţionarilor PD

PNL face inventarul funcţionarilor PD
19 Iun 2007   •   22:55

Liberalii fac inventarul democraţilor din teritoriu şi nu le place deloc ceea ce văd. Peste 700 de reprezentanţi în administraţie din partea PD. Jurnalul Naţional de azi prezintă o hartă a dominaţiei democraţilor . Aceasta arată că numai în Botoşani foştii parteneri de alianţă conduc 33 de instituţii. Liberalii s-au şi apucat să-i numere pe reprezentanţii PD, care încă se mai află în funcţie la conducerea instituţiilor subordonate diferitelor ministere, precum case de pensii, inspectorate şcolare sau autorităţi de sănătate publică.

Inventarul făcut de PNL arată că peste 700 de posturi în teritoriu. În fruntea judeţelor "stăpânite" de democraţi se află Botoşani, unde 33 de instituţii sunt sub şefie democrată. Urmează în ordine Călăraşi, Vrancea, Teleorman şi Timiş. Judeţele în care PD este cel mai slab reprezentat sunt Covasna şi Harghita. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a recunoscut pentru Jurnalul Naţional că liberalii au o bază de date în care sunt inventariate toate funcţiile la nivel judeţean care au revenit PD în baza protocoalelor. Din punctul său de vedere ca reprezentanţii PD să plece de la conducerea instituţiilor deconcentrate, din moment ce liderii partidului lor atacă politica Guvernului.

Impedimentul care stă în calea schimbării acestora din funcţie este chiar Statutul funcţionarilor publici, modificat în 2006, care include în această categorie persoanele din conducerea instituţiilor administraţiei publice din teritoriu şi care nu permite demiterea fără motiv a acestora, scriu cei de la Jurnalul Naţional. Liberalii caută însă în continuare soluţii.

Deputatul PNL Horia Uioreanu anunţa, la două săptămâni după scoaterea PD de la guvernare, că Guvernul are în pregătire un proiect de lege care prevede înlocuirea şefilor de servicii deconcentrate la fiecare schimbare de guvern, pe motiv că acestea sunt posturi politice, chiar dacă persoanele care ocupă funcţiile au dat concurs. Au trecut două luni de atunci iar Guvernul nu a făcut nici un demers legislativ în acest sens.

LIBERALII FAC INVENTARUL FUNCŢIILOR DEŢINUTE DE PD

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close