Antena 3 CNN Politică PNL merge fără Tăriceanu la Cotroceni

PNL merge fără Tăriceanu la Cotroceni

PNL merge fără Tăriceanu la Cotroceni
05 Iun 2007   •   20:57

O delegaţie a Partidului Naţional Liberal va participa vineri la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu pentru găsirea unei soluţii de susţinere în Parlament a Guvernului, conform deciziei luate marţi seara de conducerea liberală în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Palatul Victoria. Surse din PNL au declarat, pentru Rompres, că din delegaţie nu va face parte liderul liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

Echipa PNL ar putea fi alcătuită din Crin Antonescu, Puiu Haşotti, Norica Nicolai, Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu. Sursele mai susţin că aceştia au misiunea de a-i transmite preşedintelui că declaraţiile sale se bat cap în cap. Liberalii ar urma să-i spună preşedintelui că intenţia sa de a forma o largă majoritate nu s-ar potrivi cu un guvern PNL-PD-PLD, deoarece acesta ar avea o susţinere de sub 40% în Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că liberalii vor merge la consultările de la Cotroceni pentru a-i spune preşedintelui Băsescu că demersul său este neconstituţional atât timp cât există un premier în funcţie.

PD ar accepta doar un guvern fără Tăriceanu
Democraţii susţin propunerea lui Traian Băsescu, dar resping varianta ca Tăriceanu să rămână premier. ?PD apreciază însă că soluţia este viabilă cu îndeplinirea simultană a următoarelor două condiţii: eliminarea premierului Călin Popescu-Tăriceanu din orice formulă de guvernare şi excluderea cooptării PSD la guvernare?, susţine Emil Boc. Potrivit acestuia, actualul prim-ministru nu mai poate justifica nici politic, nici moral prezenţa sa în fruntea niciunui alt guvern.

?Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut, din calitatea sa de premier, demiterea preşedintelui României la referendumul din 19 mai, iar şeful statului a fost reconfirmat în funcţie cu 75 la sută din voturile exprimate. Pe de altă parte, Călin Popescu-Tăriceanu a înlăturat de la guvernare PD, aliatul său în alegerile din 2004, fără nicio justificare şi în condiţiile în care miniştrii PD, prin performanţele lor, au contribuit decisiv la integrarea României în Uniunea Europeană?, precizează liderul PD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close