Antena 3 CNN Politică PNL se clasează peste pragul psihologic de 20% la alegerile europarlamentare din iunie 2024

PNL se clasează peste pragul psihologic de 20% la alegerile europarlamentare din iunie 2024

Partidul Naţional Liberal (PNL) se clasează, în continuare, peste pragul psihologic de 20% în intenţia de vot a românilor la alegerile europarlamentare din iunie 2024.

PNL se clasează peste pragul psihologic de 20% la alegerile europarlamentare din iunie 2024
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Ian 2024   •   13:00

Un sondaj de opinie efectuat la comanda PSD arată că PNL trece pragul psihologic de 20% şi, în acelaşi timp, pare cel mai puţin afectat de protestele din ultima perioadă pe care, potrivit rotaţiei premierilor în coaliţie, le decontează acum Marcel Ciolacu şi PSD, care au decizia finală.

Datele din sondaj arată că PSD se menţine pe primul loc în intenţia de vot cu 31%, PNL ar obţine 21% din voturi, în timp ce AUR se clasează pe locul trei cu 19%. Totodată, Alianţa Dreapta Unită (USR-PMP-FD) ar obţine 14%, SOS România - 8%, iar UDMR - 5%.

De asemenea, 54% dintre românii chestionaţi au declarat că în mod sigur vor vota la alegerile europarlamentare din iunie 2024, iar 28% cred că vor vota.

Într-un alt sondaj, efectuat la comanda AUR, PNL se menţine la un procent de 21%, fiind singura formaţiune politică din România care îşi păstrează poziţia în clasament. În acest sondaj, PSD este la 25%, iar AUR la 22%.

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close