Antena 3 CNN Politică PNL şi PSD cer sesiune extraordinară pe Legea pensiilor

PNL şi PSD cer sesiune extraordinară pe Legea pensiilor

PNL şi PSD cer sesiune extraordinară pe Legea pensiilor
14 Iul 2007   •   16:57

Liberalul Teodor Atanasiu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că partidul său vrea ca legea pensiilor să fie dezbătută în regim de urgenţă şi apoi să fie retrimisă preşedintelui, care, potrivit Constituţiei, va fi obligat să o promulge şi să o trimită la Monitorul Oficial.Şi preşedintele PSD Mircea Geoană a anunţat că, dacă preşedintele Traian Băsescu nu va promulga Legea pensiilor în termenul prevăzut de Constituţie, PSD va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, informează Mediafax.

Vicepreşedintele liberal a adăugat că opoziţia preşedintelui Traian Băsescu faţă de legea pensiilor este doar o acţiune politică, şeful statului vrând să se facă remarcat în acest subiect. ?Traian Băsescu era în afara discuţiilor pe acest subiect. Întrucât dânsul nu suportă să nu fie implicat în toate problemele care se desfăşoară în România, a căutat o intrare în subiect. Nu cred că a fost o intrare fericită şi a produs multe îngrijorări unor oameni care sunt la o vârstă la care ar trebui să-i protejăm, nu să-i supunem la asemenea îngrijorări?, a afirmat Atanasiu.

Legea pensiilor, iniţiată de PSD, a fost adoptată în 28 iunie, ultima zi a sesiunii parlamentare, şi a fost depusă pentru promulgare, în 6 iulie. Conform Constituţiei, şeful statului are la dispoziţie 20 de zile, în care poate promulga legea sau o poate retrimite Parlamentului. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Legea pensiilor va fi promulgată, dar că atunci când va face acest lucru vrea să aibă convingerea că ea va fi aplicată şi a solicitat Guvernului să prezinte fundamentarea bugetului de asigurări sociale din care se plătesc pensiile.

Preşedintele a spus că va promulga legea, chiar dacă va fi nevoie să o întoarcă o dată la Parlament, dar vrea să aibă conştiinţa împăcată că actul normativ va duce la creşterea pensiilor. El a catalogat drept ?demagogie? afirmaţiile unor lideri politici, conform cărora el ar fi împotriva creşterii pensiilor. ?Vreau ca pensionarii, dar şi politicienii să ştie că nu voi promulga o lege mincinoasă?, a subliniat şeful statului. Băsescu i-a trimis, marţi, o scrisoare premierului Tăriceanu, în care îi solicita să îi transmită documentaţia din care să rezulte sustenabilitatea aplicării Legii pensiilor în perioada 2008 -2010 şi, dacă este posibil, o evaluare pentru 2011-2013, în vederea promulgării legii.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut miniştrilor Finanţelor şi Muncii, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să analizeze conţinutul scrisorii primite din partea preşedintelui Traian Băsescu privind sursele de finanţare a majorării pensiilor pentru a fi formulat un răspuns din partea Guvernului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close