Antena 3 Politică PNL şi UDMR refuză presa la şedinţele Guvernului

PNL şi UDMR refuză presa la şedinţele Guvernului

24 Mai 2007   •   13:35
PNL şi UDMR refuză presa la şedinţele Guvernului

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) şi Partidul Naţional Liberal (PNL) s-au pronunţat, joi, împotriva propunerii senatorului democrat Marius Marinescu referitoare la accesul mass-media la şedinţele de Guvern. Senatorul Gyorgy Frunda a anunţat că UDMR va vota împotriva modificării Legii 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului în sensul propus de Marius Marinescu, invocând interesul naţional.

Gyorgy Frunda a dat mai multe exemple în susţinerea poziţiei UDMR. El s-a întrebat dacă este în interesul naţional ca presa să publice discuţiile pe care le are Ministerul Afacerilor Externe cu reprezentanţii Comisiei Europene înaintea luării unei decizii finale. Un alt exemplu dat de senatorul UDMR a fost cel al Ministerului Justiţiei, întrebându-se dacă este în interesul naţional ca mass-media să dea publicităţii o strategie nouă de luptă împotriva corupţiei sau dacă elementele acesteia nu-i vor ajuta pe cei corupţi.

Guvernul nu susţine iniţiativa senatorului democrat, arătând că dacă presa va avea acces la şedinţe acestea vor fi foarte scurte şi formale, precizând că oricum întrunirile de pregătire a reuniunile Executivului se vor face tot fără prezenţa mass-media. Iniţiativa senatorului Marius Marinescu a fost respinsă în Camera Deputaţilor, urmând ca Senatul, ca şi cameră decizională, să-şi exprime votul într-o şedinţă care va avea loc săptămâna viitoare.

Rompres

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Parteneri
x close