Antena 3 CNN Politică Gabriela Podaşcă (PRO România): În guvernarea PNL, şcoala românească devine o corvoadă, tinerii iau drumul străinătăţi

Gabriela Podaşcă (PRO România): În guvernarea PNL, şcoala românească devine o corvoadă, tinerii iau drumul străinătăţi

Deputatul PRO România Gabriela Podaşcă avertizează că aproape jumătate dintre cadrele didactice din România nu dispun de resursele necesare pentru organizarea procesului de învăţământ online în condiţii de pandemie. Deputatul arată că situaţia este agravată de faptul că guvernarea PNL refuză dublarea alocaţiilor.

Gabriela Podaşcă (PRO România): În guvernarea PNL, şcoala românească devine o corvoadă, tinerii iau drumul străinătăţi
Sursa foto: Agerpres
de Adrian Iclozan    |    19 Oct 2020   •   16:30

"Cum organizezi învățământul online când 43% dintre cadrele didactice nu au resursele necesare? Și cum te asiguri că educația are continuitate, în ciuda coronacrizei? În loc să înțeleagă această uriașă oportunitate de a duce învățământul românesc în altă ligă, PNL a refuzat minime investiții în viitorul copiilor, respectiv dublarea alocațiilor și asigurarea accesului la internet pentru elevi și profesori.

Suntem la aproape 9 luni de la debutul pandemiei în România și Guvernul încă nu a fost capabil să ia măsurile necesare pentru ca toți copiii să aibă dreptul la educație. Sute de mii de elevi au fost privați de cursuri până acum. În loc să gândească strategii specifice pentru fiecare etapă de criză, Executivul PNL acționează impulsiv, în funcție de punctele electorale pe care le-ar putea obține. Din nefericire, ministrul Anisie nu a înțeles nici măcar acum la ce i-ar fi folosit o alocare de 6% din PIB pentru Educație.

Victimele acestui haos sunt tot copiii, care, bulversați de schimbările fără sens, își pierd motivația. Școala românească devine o corvoadă, un parcurs fără sens, dar care trebuie îndeplinit strict procedural. În felul acesta tinerii vor lua calea străinătății, acolo unde provocările academice sunt pe măsura ambițiilor lor", a scris deputalul PRO România pe Facebook, adăugând că PRO România solicită Guvernului să prioritizeze asigurarea dreptului la educație.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Podaşcă educatie coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close