Antena 3 CNN Politică Politicienii români sunt pregătiți pentru o nouă criză. Vezi ce averi au în conturi conducătorii țării

Politicienii români sunt pregătiți pentru o nouă criză. Vezi ce averi au în conturi conducătorii țării

Politicienii români sunt pregătiți pentru o nouă criză. Vezi ce averi au în conturi conducătorii țării
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    09 Aug 2011   •   09:16

Al doilea val al crizei mondiale nu le dă emoţii politicienilor care până acum s-au pregatit pentru zile negre. Sunt cei care, pe lângă case şi maşini luxoase au strâns şi bani frumoşi, iar acum au destule lichidităţi în bănci, pentru a nu fi ameninţaţi de criză.

Politicienii avuţi se împart în mai multe categorii. Primii sunt cei care, dintr-un motiv sau altul, nu au reuşit să agonisească mari averi. Sunt la nivelul de simpli funcţionari publici, cu o singură sursă de venit, aceea de parlamentar.

Urmează cei medii, care în decursul a mai multe mandate au reuşit să pună ceva bani deoparte. Au case, maşini, dar şi ceva bani lichizi în bancă, în jur de 100-200 de mii de euro. Printre ei se numără senatori precum Vasile Blaga, Mircea Geoană, Dan Şova, Crin Antonescu sau Puiu Haşotti. 

Următoarea categorie este cea a politicienilor peste medie, ale căror averi sar de 500 de mii de euro. Radu Berceanu, Valentin Calcan sau Gyorgy Frunda sunt doar câţiva dintre ei.

 


Politicienii de top sunt milionari. Senatorul Andrei Florin Mircea are aproape 6 milioane de euro în cont, bani lichizi. Şeful corpului de control al primului ministru, Sorin Alăzăroaie, are şi el depozite de peste 2 milioane de euro.

Și la guvern sunt de altfel oameni foarte strângători. Elena Udrea, Laszlo Borbely sau Daniel Funeriu sunt de departe miniştri cei mai înstăriţi.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close