Antena 3 CNN Politică Ponta ameninţă PSD cu demisia de la vârf

Ponta ameninţă PSD cu demisia de la vârf

Ponta ameninţă PSD cu demisia de la vârf
21 Mai 2007   •   07:48

Tensiune mare în tabăra PSD. Mai mulţi lideri social democraţi cer conducerii să îşi asume răspunderea pentru eşecul la referendum. Vicepreşedintele Victor Ponta a declarat chiar că va demisiona din conducerea PSD dacă nimeni de la centru nu recunoaşte greşelile făcute. Cu câteva zile înaintea referendumului, presa centrală a publicat articole care anunţau o posibilă scindare a PSD dacă votul electoratului va fi în favoarea întoarcerii lui Traian Băsescu la Cotroceni. Şi atunci, şi acum, liderii social-democraţilor au negat această posibilitate.

Totuşi, într-un interviu pentru Mediafax, Victor Ponta cerea conducerii PSD să îşi asume răspunderea pentru eşecul înregistrat de partid în lupta cu Traian Băsescu. "Nu pot să fiu de acord cu ce spun unii colegi de-ai mei că 75% pentru Băsescu este neconcludent. Dar ce ar fi vrut, să ne bată cu 90%, cu 110%, ca să fie şi pentru ei concludentă poziţia pe care o are preşedintele în rândul electoratului. Luni, avem şedinţa Biroului Permanent Naţional şi eu o spun de pe acum că, dacă iarăşi voi auzi că nimeni de la noi nu a greşit şi nu este vinovat, eu îmi voi da demisia şi îmi voi vedea de treabă alături cu colegii mei de la Gorj", a declarat Ponta. Ponta recunoaşte că PSD traversează o perioadă de criză, şi pune acest lucru pe seama trădărilor şi incompetenţelor.

Surse din PSD, citate de Mediafax, afirmă că mai mulţi vicepreşedinţi ai partidului social democrat vor solicita, în şedinţa Biroului Permanent Naţional de luni, ca eşecul de la referendumul să fie asumat de persoane din conducere. În caz contrar, aceştia ameninţă că vor demisiona.

Antena 3

×
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close