Antena 3 CNN Politică Ponta, despre introducerea taxei pentru fast-food şi bere: Nu o cunosc, o să discutăm

Ponta, despre introducerea taxei pentru fast-food şi bere: Nu o cunosc, o să discutăm

Ponta, despre introducerea taxei pentru fast-food şi bere: Nu o cunosc, o să discutăm
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2012   •   16:23

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu deţine informaţii legate de introducerea taxei pe produse fast-food şi la berea cu alcool, adăugând în acelaşi timp că acest subiect urmează să fie discutat, informează Mediafax.
   
"Nu cunosc, o să discutăm", a răspuns Ponta unei întrebări a presei pe această temă.
   
Ministrul Sănătăţii a anunţat, joi, că prin noua lege a sănătăţii ar putea fi introdusă taxă pe fast food şi pe berea cu alcool, întrucât este vorba de o alimentaţie nesănătoasă care creşte morbiditatea pe anumite boli şi, respectiv, de un produs alcoolic.
   
"Prin noua lege încercăm introducerea taxei pe produsele nesănătoase tip fast food care aduc prejudicii sănătăţii şi, de asemenea, pe berea cu alcool", a spus ministrul Sănătăţii.
   
Vasile Cepoi a precizat însă că este vorba despre proiectul legii sănătăţii, aflat în curs de elaborare, iar aprobarea acestei propuneri este o decizie politică.
   
Introducerea taxei pe fast food a mai fost în atenţia autorităţilor şi în 2011, însă, după mai multe dezbateri contradictorii, a fost amânată, pe motiv că este foarte greu de implementat.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close