Antena 3 CNN Politică Ponta: Geoană vine cu idei care îl ajută pe Băsescu

Ponta: Geoană vine cu idei care îl ajută pe Băsescu

Ponta: Geoană vine cu idei care îl ajută pe Băsescu
23 Iul 2007   •   16:11

Apelul unor fruntaşi social democraţi adresat şefului statului de a organiza un referendum pentru votul uninominal generează noi tensiuni în PSD. Vicepreşedintele Victor Ponta a declarat duminică că unii dintre colegii săi acţionează împotriva intereselor PSD, subliniind că ?a propune preşedintelui Traian Băsescu iniţierea unui referendum pentru introducerea votului uninominal reprezintă o eroare uriaşă. Unii colegi de-ai mei, cărora din pacate li s-a raliat şi domnul Geoana, nu realizează că de fapt îi fac un mare serviciu şefului statului. Nu ne este de ajuns ca prin referendumul din 19 mai am reuşit să-l relegitimam şi să-l ducem pe Traian Băsescu de la 40 la 70%? Ce înseamnă un nou referendum? Înseamnă procente în plus pentru Băsescu şi PD şi o nouă scădere dramatică în sondaje pentru PSD?.

Preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pîrvulescu, consideră ca tactica PSD este alta: ?Eu cred că ei mizează pe faptul că la un eventual referendum nu se va înregistra participarea cerută pentru valabilitatea demersului şi consideră că, astfel, îl vor compromite pe Traian Băsescu. Eu nu acuz PSD în totalitate că este împotriva uninominalului. Dar mai ales baronii partidului nu au nici un interes, pentru că ar putea dispărea de pe scena politică?.

Liderul PSD Mircea Geoană a refuzat să comenteze declaraţiile lui Ponta, în schimb, l-a amendat scurt pe Pîrvulescu: ?Bate câmpii?.

Preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia speră însă ca votul uninominal să fie adoptat fără referendum. ?Un eventual referendum, chiar şi valabil, şi cu un rezultat în favoarea introducerii uninominalului, lasă tot la latitudinea Parlamentului decizia, deoarece aşa prevede Constituţia. Parlamentul nu este obligat să ţină cont de consultarea populară. Personal, nu cred însa că vor exista partide parlamentare care să intre pentru a doua oară în conflict cu electoratul. Le-ar putea fi fatal?, a declarat Pîrvulescu.

Citiţi articolul complet în Cotidianul

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close