Antena 3 CNN Politică Ponta, implicat într-un nou scandal de PLAGIAT. Parchetul General a solicitat expertizarea unei alte cărţi publicate de premier

Ponta, implicat într-un nou scandal de PLAGIAT. Parchetul General a solicitat expertizarea unei alte cărţi publicate de premier

Ponta, implicat într-un nou scandal de PLAGIAT. Parchetul General a solicitat expertizarea unei alte cărţi publicate de premier
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Apr 2013   •   20:23

Parchetul de pe lângă ICCJ a cerut Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) expertizarea unei cărţi publicate de premierul Victor Ponta şi acuzată de plagiat.

Informaţia este confirmată de directorul Direcţiei de Expertize, Constatări, Economic şi Organizare din cadrul ORDA, Răzvan Casmoiu, potrivit Hotnews.

"Nu va pot da detalii referitor la această lucrare pentru că este în curs de expertizare şi vrem să respectăm procedura", a afirmat Răzvan Casmoiu.

Plângerea penală împotriva lui Ponta pentru plagiat, alta decât cea privind teza de doctorat, a fost depusă la Parchet pe 23 august 2012, de Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Augustin Ofiţeru.

Plângerea penală se referă la lucrarea "Răspunderea în dreptul internaţional umanitar", publicată la Editura Universul Juridic în anul 2010 şi care îi are ca autori pe Victor Ponta şi Daniela Coman.

Lucrarea "include în întregime teza de doctorat a domnului Ponta", plus alte câteva capitole, a explicat avocatul Florin Plopeanu, potrivit sursei citate.

Conform legii, infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amendă de la 25.000.000 lei la 500.000.000 lei, pentru persoanele care îşi însuşesc, fără drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunostinţă publică o operă sub un alt nume decât acela decis de autor.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta plagiat
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close