Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu se pune problema ruperii USL. Antonescu: Dacă USL se rupe, premierul ar trebui să demisioneze

Ponta: Nu se pune problema ruperii USL. Antonescu: Dacă USL se rupe, premierul ar trebui să demisioneze

Ponta: Nu se pune problema ruperii USL. Antonescu: Dacă USL se rupe, premierul ar trebui să demisioneze
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Sep 2013   •   12:07

Liderii PSD, între care Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu, s-au întâlnit în această dimineaţă la Palatul Victoria.  Discuţiile ar viza, printre altele, relaţiile PSD cu PNL în interiorul USL, susţin surse parlamentare.

Temele oficiale ale şedinţei sunt însă  noul acord cu CE şi constituirea unei comisii speciale pentru proiectul Roşia Montană. La sediul Guvernului se află şi şefii SRI şi SIE.

"Am o întâlnire cu liderii grupurilor parlamentare, deoarece am văzut că este agitaţie în presă cu ce se întâmplă. Am de pregătit şedinţa comună de la ora 5, în care prezentăm noul acord cu Comisia Europeană şi, de asemenea, constituirea comisiei speciale pentru Roşia Montană", a declarat premierul Ponta în direct la Antena 3.

Primul ministru a declarat că PSD a făcut "toate eforturile pentru ca ceea ce a promis oamenilor anul trecut să se întâmple, şi anume un Guvern USL până în 2016".

Purtătorul de cuvânt al PSD: Candidatul nostru la funcţia de preşedinte al României este Crin Antonescu

Victor Ponta a declarat, în direct la Antena 3, că PSD „şi-a ţinut întotdeauna angajamentele”.

Privitor la declaraţia făcută luni, potrivit căreia PSD nu îl va susţine pe Crin Antonescu dacă acesta nu doreşte, premierul a precizat că afirmaţia „a fost un răspuns la declaraţia lui Antonescu potrivit careia nu are nevoie de PSD”.

Crin Antonescu: Dacă USL se rupe, premierul Ponta ar trebui să demisioneze

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, într-un interviu pentru Gândul.info, că Victor Ponta ar trebui să se hotărască dacă îi mai susţine candidatura la prezidenţiale. Liberalul a precizat că, dacă USL se rupe, Ponta ar trebui să demisioneze din funcţia de premier.

"Dacă cineva îşi va imagina în PSD că Antonescu o să tacă aşa, ca la Partidul Comunist, sau o să meargă pe brânci ca să iasă preşedinte susţinut de PSD, se înşală amarnic. Acest lucru îl ştiu şi domnul Ponta, şi toţi oamenii din PSD. După cum îl ştiu şi cei din PNL. (...) Atitudinea de multe luni de zile, nu a domnului Ponta personal, dar a postului său de televiziune, a multor oameni din PSD de a se comporta ca şi cum Preşedinţia României este ceva ce stă în seif pe la Cluj pe la domnul Rus şi ne-o dau sau nu ne-o dau nouă, liberalilor, sau mi-o dau sau nu mi-o dau mie este de neacceptat. Oricum, Preşedinţia României se obţine de la cetăţenii României. Eu nu am înţeles niciodată şi nu voi înţelege protocolul şi angajamentele USL în sensul de a fi preşedinte pentru USL, pentru PSD, pentru România. Dacă voi fi preşedinte, voi fi pentru România. Dacă USL mă sprijină în această idee, bine, dacă nu, nu. Ca să punem simplu capăt acestor speculaţii, nu am stat şi nu stau cu mâna întinsă la uşa PSD. PSD îşi respectă sau nu nişte angajamente politice, îl priveşte, dar cred că ar trebui să încetăm cu acest subiect jenant. Acest subiect nu a fost deschis de mine, el nu a apărut acum, el este purtat prin oficioasele PSD de multă vreme şi cred că ar fi bine să ne clarificăm", a spus Crin Antonescu.

Radu Tudor: Comportamentul lui Victor Ponta faţă de Crin Antonescu nu a fost cel mai fericit


 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close