Antena 3 CNN Politică Ponta: Sprijinim drumul european al Republicii Moldova. Vom aloca 20 de milioane de euro care vor merge în această ţară

Ponta: Sprijinim drumul european al Republicii Moldova. Vom aloca 20 de milioane de euro care vor merge în această ţară

Ponta: Sprijinim drumul european al Republicii Moldova. Vom aloca 20 de milioane de euro care vor merge în această ţară
de M.T.    |    23 Dec 2013   •   13:59

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, în cadrul unei şedinţe de Guvern la care a participat şi omologul său moldovean Iurie Leancă, aflat în vizită oficială la Bucureşti, că România va aloca 20 de milioane de euro Republicii Moldova şi şi-a reafirmat sprijinul ţării noastre în drumul european al Chişinăului.

„Cred că e un moment în care putem să fim mai solidari şi mai serioşi atunci când vorbim de sprijinul pentru Moldova. Trebuie să dăm în continuare declaraţii că spijinim drumul european al Republicii Moldova şi apreciez foarte mult decizia şi curajul guvernului de lşa Chişinău. Dar vorbele nu sunt suficiente. Asăzi, prin Hotărâre de Guvern, alocăm 20 de milioane de euro care merg în infrastructura şi educaţia din Republica Moldova”, a spus Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a precizat că, după şapte ani, TVR emite în Republica Moldova şi consideră că sistemul SMURD trebuie extins şi peste Prut.

Primul ministru a amintit că, de la 1 februarie 2014, toţi cetăţenii moldoveni care au viză Schengen vor putea intra în România fără altă viză suplimentară şi a salutat decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău prin care limba română a devenit limba oficială în Republica Moldova.

„Sunt gesturi prin care arătăm că, dacă noi am avut un an bun, trebuie să aibă şi Moldova un an bun”, a concluzionat premierul român.

„A fost un an extrem de prolific pentru relaţia bilaterală dintre Chişinău şi Bucureşti, care se înscrie foarte bine în agenda noastră. Aş vrea să menţionez sprijinul extrem de important acordat de România în promovarea agendei noastre europene. Nu am niciun dubiu că vom reuşi anul viitor să semnăm Acordul de asociere”, a declarat Iurie Leancă.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close