Antena 3 CNN Politică Ponta: Voi vota pentru suspendarea preşedintelui

Ponta: Voi vota pentru suspendarea preşedintelui

Ponta: Voi vota pentru suspendarea preşedintelui
12 Apr 2007   •   23:34

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat, în emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3, că va vota pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Ponta a precizat că a votat împotriva celor două guverne Tăriceanu. De aceea, va vota şi împotriva lui Traian Băsescu. De asemenea, deputatul PSD crede că Băsescu va fi suspendat. În legătură cu afirmaţia preşedintelui conform căreia îşi va da demisia dacă va fi suspendat, Ponta crede că Băsescu va renunţa la funcţia pe care o are.

Crin Antonescu: Băsescu nu îşi va da demisia
Pe de altă parte, liderul deputaţilor PNL, Crin Antonescu, crede că Traian Băsescu nu îşi va da demisia. Liberalul a punctat faptul că această acţiune a preşedintelui nu are rost în cazul în care va fi suspendat.

Vasile Blaga: Băsescu îi cheamă în faţa electoratului pe Geoană şi pe Tăriceanu
În ceea ce priveşte poziţia democraţilor, secretarul general al PD Vasile Blaga a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că cei despre care preşedintele Băsescu a vorbit în interviul din ?Cotidianul? sunt Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu. Cu alte cuvinte, ei sunt cei care trebuie scoşi în faţa electoratului, ?dacă au curajul să vină în faţa poporului alături de Băsescu?, a adăugat Blaga.

Democratul a dat şi o serie de motive pentru care suspendarea preşedintelui este cerută de anumiţi politicieni. În primul rând Băsescu a fost factorul decisiv în transmiterea dosarelor la CNSAS, tot el a fost cel care a condamnat comunismul şi a făcut tot posibilul ca forţele politice să nu intervină în activitatea Parchetului. Acum, ?preşedintele nu face altceva decât să-i cheme la o bătălie politică cinstită pe cei care îl contestă?, a subliniat Blaga.

?Avem un guvern al PSD-ului dat în franciză PNL-ului?
Secretarul general al democraţilor a reluat ideea că PD va combate Guvernul în Parlament de câte ori se va abate de la programul cu care a venit la putere. Iar rezultatele trocului politic dintre PNL şi PSD au început să se vadă, subliniază Vasile Blaga. Avem de-a face cu ?un guvern al PSD-ului dat în franciză PNL-ului. Au atâtea obligaţii faţă de PSD încât dacă vor atenta la tot ceea ce înseamnă descentralizarea, dacă vor transmite în continuare responsabilităţi fără a declara sursele de finanţare, sigur că vom fi împotrivă?, a conchis democratul.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close