Antena 3 CNN Politică Ponta: Vreau la independenţi, aşa cum Băsescu mă roagă să vină în PSD, Iliescu vrea la PNL sau Vadim în UDMR

Ponta: Vreau la independenţi, aşa cum Băsescu mă roagă să vină în PSD, Iliescu vrea la PNL sau Vadim în UDMR

Ponta: Vreau la independenţi, aşa cum Băsescu mă roagă să vină în PSD, Iliescu vrea la PNL sau Vadim în UDMR
Sursa foto: Victor Ponta
15 Apr 2010   •   12:41

Pe vremea când nu era atât de sigur de şansele sale de a câştiga postul de preşedinte la Congresul PSD, Victor Ponta s-ar fi gândit să părăsească partidul pentru grupul Oprea, susţin parlamentarii independenţi. Actualul lider PSD ia însă peste picior afirmaţiile acestui grup parlamentar şi susţine ironic că el a avut în plan să facă acest pas aşa cum şi Traian Băsescu îl tot roagă să fie primit în PSD sau cum Ion Iliescu vrea în PNL, iar Corneliu Vadim Tudor doreşte să se înscrie în UDMR.
Ponta a afirmat că, dacă ar fi să ia în serios cele susţinute de independenţi, atunci şi Traian Băsescu îl roagă să vină în PSD, iar Ion Iliescu ar vrea să se înscrie în PNL.

"Răspunsul este da, pentru că şi Traian Băsescu mă tot roagă să vină în PSD, Ion Iliescu vrea să se ducă la PNL, iar Corneliu Vadim Tudor vrea să se înscrie în UDMR. Am citit toate aceste lucruri în comunicatul aşa-zişilor independenţi", a replicat Ponta, citat de Mediafax.

El a susţinut că parlamentarii din grupul independenţilor "trebuie să plătească preţul amar al trădării".
"Aşa-zişii independenţi trebuie acum să plătească preţul amar al trădării. Faptul că toată lumea, inclusiv conducerea şi liderii PDL, îi dispreţuieşte, este preţul trădării lor. Problema mea nu este cu ei personal, ci cu faptul alegătorii au votat pentru PSD, nu pentru cei ce îşi spun acum independenţi, iar oamenii se simt în acest moment trădaţi. PSD se va bate în continuare să îi reprezinte pe cei ne votează", a mai spus Ponta.
Grupul independenţilor din Parlament susţine, într-un comunicat remis, miercuri, că Victor Ponta şi-ar fi exprimat, în preajma Congresului PSD, "când nu era sigur de rezultat", dorinţa de a li se alătura.
"Noi, cei care ne-am propus să construim un nou proiect politic nu jignim şi nu atacăm foştii colegi. Chiar dacă am fi avut motive. Chiar dacă am fi putut arăta, cu dovezi şi martori, cum cel care astăzi dă lecţii de politică şi de morală spunea că ar fi bine ca tot mai mulţi parlamentari social-democraţi să părăsească partidul şi să se alăture independenţilor. Astăzi, Victor Ponta uită că a ajuns preşedintele PSD chiar cu ajutorul celor pe care îşi permite să-i jignească. Ne întrebăm - dacă nu ar fi câştigat preşedinţia partidului - cum s-ar fi exprimat astăzi la adresa grupului independenţilor, din care, în preajma congresului PSD, când nu era sigur de rezultat, şi-a exprimat dorinţa de a face parte. Sperăm ca pe viitor, dacă nu raţiunea, măcar decenţa să-l îndemne pe Victor Ponta să fie mai ponderat în declaraţii. Şi îi mai spunem fostului nostru coleg că există un Dumnezeu!", se arată în comunicat.
Ponta i-a atacat dur pe foştii colegi de partid care au părăsit PSD, afirmând că aceştia au făcut acest pas deoarece un sfert au dosar la Dna, alt sfert la ANI, încă pe atâţia au afaceri cu statul, iar restul au datorii pe care trebuie să le plătească actuala putere.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close