Antena 3 CNN Politică Portret liberal de candidat uninominal: ?Medic, electrician, instalator sau plantează copaci?

Portret liberal de candidat uninominal: ?Medic, electrician, instalator sau plantează copaci?

Portret liberal de candidat uninominal: ?Medic, electrician, instalator sau plantează copaci?
Sursa foto: Ludovic Orban
28 Apr 2009   •   17:23

Parlamentarul în uninominale este medic, electrician, instalator sau plantează copaci, cu alte cuvinte trebuie să dea dovada că este bun la toate. Portretul candidatului uninominal a fost făcut marţi, la Conferinţele Olimpiadelor Comunicării, de către prim-vicepreşedintele liberal, Ludovic Orban, partizan al comunicării directe şi mai puţin al celei mediate. Liderul Pnl a recunoscut că în prezent un sfert din electoratul românesc îşi dă votul pe bani.
"Pe scurt, parlamentarul în uninominale este medic, electrician, instalator, plantează copaci. Ca şi concept de comunicare, am postat afişe cu numărul meu de telefon personal. Am primit aproximativ 20 de telefoane. Cu oricine m-a sunat am vorbit şi am rezolvat problema", a exemplificat Orban.
Liderul liberal nu pare a agrea promovarea unui candidat prin mijloacele mass-media. Prea scump şi cu rezultate prea difuze încondiţiile unui electorat segmentat
"La televiziune este mai eficient, dar ratingurile dezbaterilor nu cresc foarte mult", a mai spus reprezentantul PNL.
Orban a apreciat că sistemul de vot uninominal favorizează comunicarea directă. ?90 % din discuţiile pe care le-am avut în această campanie au fost despre administraţia locală. Majoritatea oamenilor cred că un candidat le poate rezolva problemele personale. (...)Am folosit intens campania telefonică, deşi e greu să convingi pe cineva la telefon să voteze cu tine. Call-center-urile sunt folosite mai mult să identifice tipurile de alegatori, ca să îţi poti concentra campania pe segementul potrivit? a mai declarat Orban.
Primvicepreşedintele PNL a recunoscut că votul electoratului poate fi încă cumpărat în România. ?Ponderea celor care votează pentru că primesc bani este, momentan, de circa 25%", a susţinut Orban.
Olimpiadele Comunicarii sunt cea mai importanta competiţie naţională pentru tinerii care îşi doresc o carieră în publicitate, PR sau comunicare politică.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close