Antena 3 CNN Politică Premieră pentru Hrebenciuc: Colegii i-au contestat calitatea de lider de grup al PSD

Premieră pentru Hrebenciuc: Colegii i-au contestat calitatea de lider de grup al PSD

Premieră pentru Hrebenciuc: Colegii i-au contestat calitatea de lider de grup al PSD
19 Dec 2008   •   12:54

Calitatea de lider al deputaţilor PSD, deţinută de Viorel Hrebenciuc a fost vineri dur atacată vineri de deputatul Eugen Nicolicea, care a cerut alegeri pentru această funcţie. Este pentru prima când Hrebenciuc se confruntă cu o opoziţie făţişă din partea propriilor colegi de partid, el conducând aproape neîntrerupt grupul deputaţilor PSD din 2000 până în prezent.
Conform unor surse parlamentare, Nicolicea l-a acuzat pe Hrebenciuc că nu a apărat cum trebuie interesele partidului în negocierile cu PDL pentru formarea noului Guvern.
Hrebenciuc a răspuns la punerea autorităţii sale la îndoială prin depunerea mandatului de lider, pentru a fi suspus procedurii votului secret. Rezultatul votului a demonstrat că opinia lui Nicolicea a fost împărtăşită de alţi 29 de colegi. Totuşi Hrebenciuc a întrunit 78 de voturi în favoarea sa , fiind recopnfimat în funcţia de lider al grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor.
La Senat, unde se aştepta ca Miron Mitrea să-şi depună candidatura pentru funcţia de lider de grup, lucrurile au decurs lin. Potrivit unor surse social-democrate, senatorii l-au ales pentru acest post pe singul candidat, Ion Toma, unul din membrii aşa-zisului Grup de la Olt, care l-a susţinut în trecut pe preşedintele PSD, Mircea Geoană împotriva Grupului de la Cluj.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc lider Eugen Nicolicea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close