Antena 3 CNN Politică Premierul Orban: PNL susține alegerea primarilor în două tururi

Premierul Orban: PNL susține alegerea primarilor în două tururi

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat vineri că liberalii susţin alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar cu dezbatere şi vot în Parlament, pentru că alte modalităţi de adoptare a reglementărilor pot fi atacate ulterior.

Premierul Orban: PNL susține alegerea primarilor în două tururi
Sursa foto: sursă foto: Gov.ro
20 Dec 2019   •   15:56

"PNL susţine alegerea primarilor în două tururi (...) Suntem iniţiatorii unui proiect de lege care urmează să intre în dezbaterea Parlamentului, dar PSD împiedică intrarea în Camera Deputaţilor, în şedinţa de plen, pentru că îi este frică că poate să treacă acest proiect. A apelat la o găselniţă procedurală, în care a făcut respiraţie artificială la o comisie de cod electoral care fusese aproape îngropată, numai ca să tergiverseze intrarea în plenul Camerei Deputaţilor", a afirmat Orban într-o conferinţă de presă.

Liderul PNL a susţinut că o astfel de iniţiativă ar avea 173 de deputaţi susţinători, conform unor calcule pe care le-a făcut.

"Trebuie doar să ajungă în plenul Camerei Deputaţilor şi în mod clar să fim noi mobilizaţi, să nu avem absenţe, ca să putem să votăm acest proiect de lege", a adăugat liderul PNL.

Referitor la o eventuală ordonanţă de urgenţă pe acest subiect, Orban a spus: "Eu nu pot să fac ceea ce am criticat atunci când premierul Ponta, candidat la Preşedinţie al PSD, a modificat legea alegerilor prezidenţiale în 2014 ca să îşi creeze avantaje personale. Ordonanţa de urgenţă nu este un instrument, din punctul meu de vedere constituţional, prin care să poţi să modifici legea alegerilor şi, în general, legile electorale".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban presedintele PNL parlament
Parteneri
Medicul cu salariu de 7.000 de euro care cerea şpăgi uriaşe de la pacienţi
x close