Antena 3 CNN Politică Premierul promite compensarea tuturor medicamentelor până la 90%

Premierul promite compensarea tuturor medicamentelor până la 90%

Premierul promite compensarea tuturor medicamentelor până la 90%
10 Iul 2007   •   16:56

Premierul Tăriceanu i-a asigurat pe pensionarii din Satu Mare că veniturile lor vor fi majorate, indiferent de disputele politice. El le-a spus că nu se va ?lăsa? şi că regretă că, deocamdată, pensiile nu pot fi majorate cu o sumă mai mare. Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu aproximativ 100 de pensionari în parcul din centrul localităţii Ardud din judeţul Satu Mare. El i-a asigurat că este hotărât să majoreze pensiile şi că nu va ceda disputelor politice. Le-a spus însă că nu face promisiuni fără acoperire.

?Vă garantez că ceea ce v-am spus este în bună regulă şi că se va întampla aşa cum ne-am angajat. Până nu intră în funcţiune sistemul informatic nu aş vrea să fac nicio promisiune. După ce sistemul va intra în funcţiune, de la 1 ianuarie încercăm să introducem o măsură suplimentară, dar nu vă garantez, nu-mi place să promit şi să nu fac?. Tăriceanu le-a mai explicat pensionarilor sătmăreni că guvernul dispune de fondurile necesare pentru a mări pensiile şi că are în vedere chiar o compensare semnificativă a medicamentelor.

?Dacă sistemul intră în funcţiune, atunci de la 1 ianuarie putem să mergem pe compensate, să zicem toate medicamentele până la 90%?.Pensionarii s-au arătat nemulţumiţi de posibilitatea ca preşedintele să nu promulge Legea pensiilor. Unii pensionari sătmăreni au cerut şi retragerea trupelor româneşti din teatrele de război din străinătate.

În proiectul executivului, pensia medie va urca cu 40% la începutul anului viitor, după ce punctul de pensie va creşte de la 31% la 37,5% din valoarea salariului mediu brut.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat de mai multe ori că va promulga legea privind majorarea pensiilor numai după ce Guvernul îi va prezenta sursele de finanţare.

Observator

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close