Antena 3 CNN Politică Premierul Tudose, explicații pentru bugetul din 2018: ”Avem un buget care ne dă speranțe că obiectivele vor fi îndeplinite și împreună vom reuși să facem o țară mai bună pentru români”

Premierul Tudose, explicații pentru bugetul din 2018: ”Avem un buget care ne dă speranțe că obiectivele vor fi îndeplinite și împreună vom reuși să facem o țară mai bună pentru români”

Premierul Tudose, explicații pentru bugetul din 2018: ”Avem un buget care ne dă speranțe că obiectivele vor fi îndeplinite și împreună vom reuși să facem o țară mai bună pentru români”
18 Dec 2017   •   12:34

Premierul Mihai Tudose a explicat în plenul Parlamentului planul bugetar pentru anul 2018.

”Implementarea bugetului anual reprezintă un moment deosebit de important pentru România. Un moment în care sunt prezentate și prioritizate toate proiectele Guvernului pentru anul viitor. Bugetul pe 2018 este un proiect al dezvoltărilor, al investițiilor după un an bun pentru țara noastră. Cifrele au vorbit și vor vorbi în continuare. Pentru a înțelege de unde am plecat în construcția bugetului pentru 2018 este necesar să știm ce s-a făcut în acest an. În sănătate pornim de la modernizarea și extinderea a 17 spitale publice, alocarea a 100 de milioane de lei în aparatură medicală pentru 22 de spitale. În educație a fost primul an în care copiii au avut manuale la timp. Pentru rezolvarea problemei s-a aprobat și legea manualului școlar. Numai agricultura a absorbit 3,3 miliarde de euro, a fost de trei ori pe primul loc în Uniunea Europeană.”, a declarat Mihai Tudose.

Acesta a adăugat că o componentă care a stat la baza proiectului prezentat este creșterea economică.

”În acest sens am preferat să fim prudenți, să ne raportăm la o creștere de 5,5 cu toate că după nouă luni aceasta a fost de șapte. Foarte important este faptul că pentru 2018 creșterea economică determină un nivel al produsului intern brut de 907,9 miliarde de lei. Bugetul pentru 2018 respectă criteriile asumate în Tratatul de la Maastricht privind încadrarea în deficitul bugetar de sub 3% din produsul intern brut și o datorie publică mai mică de 60% din produsul intern brut (...) Avem un buget care ne dă speranțe că obiectivele vor fi îndeplinite și împreună vom reuși să facem o țară mai bună pentru români.”, a mai adăugat Tudose.

×
Subiecte în articol: tudose explicatii buget proiect obiective
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close