Antena 3 Politică Preşedintele CNAS: Lansarea dosarului electronic al pacientului este o prioritate pentru noi

Preşedintele CNAS: Lansarea dosarului electronic al pacientului este o prioritate pentru noi

de G.S.    |    29 Iun 2013   •   19:41
Preşedintele CNAS: Lansarea dosarului electronic al pacientului este o prioritate pentru noi
Sursa foto: Foto: Agerpres
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat, sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, că lansarea dosarului electronic al pacientului reprezintă o prioritate pentru instituţia ce o conduce.
 
Potrivit sursei citate, până la sfârşitul anului în curs proiectul pilot de dosar electronic al pacientului trebuie finalizat, astfel încât să se asigure un mijloc eficient de monitorizare a sănătăţii pacienţilor. ''Promovarea acestui instrument de verificare în timpi reali a stării de sănătate a pacientului, care poate fi urmărit şi on-line, va uşura activitatea de diagnosticare desfăşurată de medici. Aceştia vor avea posibilitatea să cunoască în orice moment investigaţiile la care a fost supus asiguratul, bolile de care a suferit şi tratamentele ce le-a urmat'', a declarat pentru agenţia Agerpres, Cristian Buşoi. 
 
În context, şeful CNAS a mai arătat că un alt obiectiv pe care îl are în atenţie este cel referitor la cardul naţional de sănătate, acesta contribuind la creşterea calităţii actului medical şi, implicit, la reducerea risipei fondurilor bugetare destinate sistemului de sănătate şi a combaterii fraudei prin eliminarea internărilor fictive şi a blocării eliberării reţetelor şi a biletelor fictive de trimitere la unităţile spitaliceşti.
 

×
Subiecte în articol: Cristian Busoi presedinte CNAS prioritati

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close