Antena 3 CNN Politică Preşedinţia PNL: Tăriceanu a vrut să facă blat cu Antonescu, dar a fost refuzat

Preşedinţia PNL: Tăriceanu a vrut să facă blat cu Antonescu, dar a fost refuzat

Preşedinţia PNL: Tăriceanu a vrut să facă blat cu Antonescu, dar a fost refuzat
Sursa foto: conducerea PNL
09 Mar 2009   •   14:31

Alegerea unui nou preşedinte al Partidului Naţional Liberal se joacă în aceste zile între fostul premier şi Crin Antonescu, cotaţi cu şanse relativ egale de a deveni şefi ai PNL şi eventuali candidaţi la preşedinţie din partea partidului.
Ultimele informaţii vin să arate că actualul lider al formaţiunii ar fi oferit lui Crin Antonescu funcţia de prim-vicepreşedinte şi candidatura la Cotroceni în schimbul retragerii din cursa pentru şefia partidului, dar a fost refuzat. Drept urmare, Călin Popescu Tăriceanu a făcut anunţul în care se arăta dispus de a se lupta cu Traian Băsescu în alegeri.
De altfel, vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a confirmat această ofertă pentru Cotidianul. ?A existat o astfel de propunere. Eu nu am participat la discuţii. M-a reprezentat un lider de filială. Discuţiile nu au dus la nici un rezultat?, a precizat Meleşcanu. Pe de altă parte , acesta sublinia că nu exclude varianta unui candidat independent pentru preşedinţie, care să fie susţinut de partid, ?ţinând cont de faptul că obiectivul PNL îl reprezintă schimbarea lui Traian Băsescu?.

Referindu-se la vehicularea numelui lui Klaus Johannis, vicele PNL a recunoscut că este luat în calcul: ?Este un politician cu o imagine foarte bună. În condiţiile în care există şanse ca prin el să se realizeze obiectivul nostru de a câştiga alegerile prezidenţiale, ar putea fi candidat?. Klaus Johannis a declarat că nu intenţionează să candideze la prezidenţiale.

Liderul PNL aprecia că dacă fostul premier rămâne preşedinte al partidului, acesta ar putea fi forţat să deschidă un canal de comunicare cu Traian Băsescu. ?Este obligatoriu să i se ceară să-şi schimbe atitudinea faţă de Traian Băsescu. Aceasta va fi principala miză a congresului?, a declarat Meleşcanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close