Antena 3 CNN Politică Prima vizită oficială făcută de Klaus Iohannis în calitate de preşedinte. Unde va merge şeful statului pe 22 ianuarie

Prima vizită oficială făcută de Klaus Iohannis în calitate de preşedinte. Unde va merge şeful statului pe 22 ianuarie

Prima vizită oficială făcută de Klaus Iohannis în calitate de preşedinte. Unde va merge şeful statului pe 22 ianuarie
de O.P.    |    26 Dec 2014   •   07:33

Klaus Iohannis va merge în Republica Moldova în prima sa vizită oficială. Preşedintele se va afla la Chişinău pe 22 şi 23 ianuarie 2015, unde se va întâlni cu omologul său Nicolae Timofti, dar şi cu cu viitorul premier, dacă până atunci va fi constituit noul Guvern.

Informaţia a fost confirmată Ion Păduraru, secretarul general al Aparatului preşedintelui Republicii Moldova, dar şi de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Tatiana Niculescu Bran.

Chiar dacă programul vizitei preşedintelui nu este definitivat, Klaus Iohannis are programate întrevederi  cu liderii formaţiunilor politice din Republica Moldova şi va ţine un discurs public la una dintre universităţile din Moldova. Este cea de-a doua vizită a lui Klaus Iohannis peste Prut, după ce pe 28 noiembrie a mers la Chişinău într-o vizită privată, în calitate de preşedinte ales.

Klaus Iohannis a susţinut, atunci, într-o conferinţă de presă  că are speranţa că moldovenii cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european.

"Nu există o altă ţară decât Republica Moldova care este atât de importantă pentru noi, românii, pentru România, pentru relaţiile externe ale României", a spus Iohannis în prima sa vizită în Republica Moldova.

Preşedintele României spune că România are o datorie de necontestat faţă de Republica Moldova.

"Unul dintre obiectivele principale ale politicii externe este susţinerea în cel mai clar mod cu putinţă a parcursului european al Republicii Moldova", consideră Klaus Iohannis, care va vorbi la Chişinău despre constituirea unui spaţiu comun de democraţie, stabilitate şi prosperitate pentru cetăţenii români şi moldoveni.


×
Subiecte în articol: vizita oficiala Klaus Iohannis
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close