Antena 3 CNN Politică Primarul din Sighişoara, condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu

Primarul din Sighişoara, condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu

Primarul din Sighişoara, condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: zi-de-zi.ro
23 Noi 2011   •   17:58

Primarul din Sighişoara, Dorin Dăneşan, a fost condamnat de Judecătoria Sighişoara la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, decizia fiind atacată cu recurs, edilul declarând că este nevinovat, informează Mediafax.
   
Dorin Dăneşan a fost condamnat, marţi, de Judecătoria Sighişoara, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, în legătură cu concesionarea unui teren către SC Brain Plus SRL Târgu Mureş, în 2006, sentinţa nefiind însă definitivă.
   
Potrivit sentinţei Judecătoriei Sighişoara, primarul Dorin Dăneşan a fost acuzat, în 2008, de DNA - Serviciul Teritorial Târgu Mureş de infracţiuni de corupţie prevăzute de Legea 78/2000, fiind condamnat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea unei infracţiuni.
   
Instanţa a contopit pedepsele şi a decis că Dăneşan urmează să execute pedeapsa cea mai grea, de un an şi şase luni de închisoare, dispunând suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de trei ani şi şase luni.
   
Totodată, Judecătoria Sighişoara i-a atras atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor din Codul Penal privind revocarea suspendării condiţionate, a luat act că partea vătămată, adică municipiul Sighişoara, nu s-a constituit ca parte civilă, l-a obligat pe Dăneşan la plata a 5.600 de lei cheltuieli de judecată şi a dispus desfiinţarea totală a contractului de concesiune din 28 martie 2006 încheiat între Consiliul Local Sighişoara, în calitate de concedent, şi SC Brain Plus SRL Târgu Mureş, în calitate de concesionar, şi a Dispoziţiei primarului municipiului Sighişoara din aceeaşi dată.
   
Sentinţa a fost atacată pe loc cu recurs de apărătorii primarului, recursul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Târgu Mureş.
   
Primarul din Sighişoara, Dorin Dăneşan, a declarat că este nevinovat, iar bugetul local nu a suferit nicio pagubă în ceea ce priveşte concesiunea respectivă, fapt confirmat şi de verificările făcute de Corpul de Control al Prefecturii Mureş şi Curtea de Conturi, în anii anteriori.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close