Antena 3 CNN Politică Principele Radu: Responsabilii politici pentru o guvernare competentă, ocupaţi cu lupta pentru preşedinţie

Principele Radu: Responsabilii politici pentru o guvernare competentă, ocupaţi cu lupta pentru preşedinţie

Principele Radu: Responsabilii politici pentru o guvernare competentă, ocupaţi cu lupta pentru preşedinţie
Sursa foto: Principele Radu Duda
05 Aug 2009   •   16:11

Liderii principalelor partide politice Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu se luptă pentru ocuparea fotoliului de preşedinte, în loc să ofere românilor "o guvernare competentă şi stabilă pentru următorii patru-opt ani" a susţinut miercuri principele Radu, candidat independent la alegerile prezidenţiale.

"Responsabilitatea fundamentală a partidelor politice este să ofere românilor o guvernare competentă, stabilă şi cu viziune, pentru următorii 4-8 ani. Conform regulilor democraţiei şi conform Constituţiei României, soluţia nu poate veni decât de la Parlament şi de la partide. Printr-o dinamică politică raţională şi corectă, se poate obţine majoritatea parlamentară care să genereze un guvern capabil să facă faţă vremurilor actuale, de criză", afirmă principele.

În opinia sa, guvernarea este "direcţia în care ar trebui să-şi folosească puterea şi energia capii partidelor politice" şi ceea ce întreaga societate românească, dar şi mediul de afaceri, autohton şi internaţional, aşteaptă de la politicieni.

"În schimb, liderii partidelor politice luptă pentru ocuparea fotoliului de Preşedinte al României. Cei mai puternici politicieni ai principalelor partide parlamentare, Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, sunt angajaţi cu toată forţa în campania prezidenţială. Deşi Constituţia nu dă preşedintelui nici o putere de tip administrativ. Iar România are, acum, o mare nevoie de a fi guvernată bine", critică Principele Radu comportamentul principalilor săi contracandidaţi.

Candidatul la preşedinţie face un apel către societatea civilă să găsească mijloacele prin care să ajute clasa politică să aşeze instituţia predintelui "în spaţiul valorilor statalităţii şi al echilibrului". "Chem societatea civilă, în tot ceea ce are mai valoros, să aducă în spaţiul public analize care să îndrepte clasa politică spre o altă direcţie de luptă. Să ajute instituţia preşedintelui României să se aşeze în spaţiul valorilor statalităţii, al echilibrului, al moderaţiei şi al forţei de a sta împreună. Şi să încurajeze pe cei mai puternici politicieni să-şi asume, în arena Parlamentului, o soluţie politică viabilă, pentru a oferi ţării o guvernare stabilă, predictibilă şi competentă, în următorii 4-8 ani. Aceasta este calea democratică şi responsabilă de urmat pentru a scoate România din criza economică şi din ambiguitatea politică şi instituţională în care se găseşte astăzi", mai subliniază Principele Radu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close