Antena 3 Politică Pro Democraţia nu renunţă la votul uninominal

Pro Democraţia nu renunţă la votul uninominal

21 Aug 2007   •   12:02
Pro Democraţia nu renunţă la votul uninominal

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Democraţia îşi menţin hotărârea de a continua să susţină proiectul de lege privind introducerea votului uninimonal. Cristian Pârvulescu, preşedintele asociaţiei, i-a invitat marţi seară pe reprezentanţii partidelor parlamentare să discute acest proiect propus de Pro Democraţia şi asumat de PNL, PSD şi PD.

Social-democraţii au anunţat deja că preferă un sistem mixt de vot uninominal, după model german. Pârvulescu speră ca după întâlnirea prevăzută pentru marţi seară, partidele politice să îşi clarifice poziţia faţă de acest subiect. În cazul în care se ajunge la un accord, ar urma întrunirea Comisiei pentru Codul Electoral care elaborează textul legii.

În sesiunea parlamentară trecută, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va iniţia un referendum pe tema votului uninominal în cazul în care partidele nu ajung la un acord, iar Parlamentul nu elaborează o lege astfel încât acest tip de vot să poată fi folosit la următoarele alegeri parlamentare.

Antena 3

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close