Antena 3 CNN Politică PSD amână moţiunea de cenzură

PSD amână moţiunea de cenzură

PSD amână moţiunea de cenzură
25 Iun 2007   •   15:24

PSD va solicita o sesiune extraordinară dacă Legea privind majorarea pensiilor nu va fi discutată săptămâna aceasta în Parlament iar dacă nici această soluţie nu va funcţiona, abia atunci va depune o moţiune de cenzură, a anunţat luni vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu. El a arătat, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional, că liderii PSD au stabilit să solicite ca reluarea dezbaterii şi votului în plenul Camerei Deputaţilor asupra proiectului de lege privind majorarea punctului de pensie să se facă în procedură de urgenţă.

Potrivit lui Diaconescu, dacă Guvernul nu va prezenta până miercuri un punct de vedere asupra propunerii PSD privind majorarea punctului de pensie iar proiectul respectiv nu va fi adoptat de Camera Deputaţilor până la finalul acestei săptămâni, PSD va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Diaconescu nu a explicat însă clar dacă PSD va depune moţiunea de cenzură în timpul eventualei sesiuni extraordinare sau la începutul sesiunii ordinare a Parlamentului, din toamnă. Vicepreşedintele PSD a subliniat că partidul nu a renunţat la introducerea moţiunii de cenzură, dar 'fiecare gest politic, mai ales în Parlament, trebuie să se supună unei anume priorităţi', iar prioritatea social-democraţilor în acest moment este Legea privind majorarea pensiei.

Totodată, Diaconescu a precizat că PSD, ca partid de opoziţie, nu are obligaţia de a identifica instrumentele financiar-bugetare pentru aplicarea măsurilor din proiectul de lege privind majorarea punctului de pensie, această obligaţie revenind Guvernului şi partidelor care şi-au asumat puterea.

Social democraţii cred că este necesar ca, pe baza moţiunilor simple - dacă vor fi adoptate - Guvernul să aplice imediat măsurile cerute de PSD privind agricultura şi situaţia din sănătate. 'Evident, dacă toate aceste lucruri nu se vor întâmpla, vom interveni cu moţiunea de cenzură', a subliniat Diaconescu.


Rompres

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close