PSD ameninţă Guvernul cu moţiunea

19 Iun 2007   •   19:52
PSD ameninţă Guvernul cu moţiunea
De la 20.05 pe Antena 3, la ?Ştirea zilei?, Gabriela Vrânceanu Firea şi preşedintele PSD Mircea Geoană au discutat despre moţiuni. Tema emisiunii: Ar fi bine să depună PSD moţiune de cenzură? Liderii PSD au anunţat astăzi că iau în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului, dacă proiectul de lege privind creşterea pensiilor nu va trece de Camera Deputaţilor. ?De doi ani de zile, ne batem joc de pensionari?, este de părere preşedintele social-democrat. România a cunoscut în ultima perioadă o creştere economică recunoscută inclusiv de oficialii europeni. Cu toate astea, pensionarii au rămas în aceeaşi situaţie. În acest context, Geoană şi-a exprimat speranţa ca proiectul PSD să treacă de Camera Deputaţilor, după ce, astăzi, Olteanu a refuzat procedura de adoptare.

?Ar fi o greşeală ca Bogdan Olteanu să continue aceste tertipuri de a amâna adoptarea legii. (...) Probabil că Guvernul va veni cu o ordonanţă de urgenţă prin care să rezolve situaţia pensionarilor?, a continuat Mircea Geoană. ?Cel mai probabil, Executivul va trebui să găsească o formulă etapizată pentru a ajunge la sumele de bani de care pensionarii au nevoie?.

În cadrul unei intervenţii telefonice, Paul Păcuraru, ministrul Muncii, a declarat că ?propunerea PSD, ca valoarea punctului de pensie să treacă imediat la 45%, înseamnă un deficit bugetar de 2,5 miliarde. Mie mi se pare enorm?. Mai mult, ministrul a declarat că nici experţii Băncii Mondiale nu văd în această trecere bruscă cu ochi buni. ?Nu putem face miracole peste noapte?. Nici PSD, când a fost la guvernare, nu a făcut astfel de transformări, ?totul se petrece în nişte limite?, a subliniat Păcuraru.

PSD propune creşterea pensiilor cu o treime. În privinţa celor care au lucrat în agricultură, social democraţii cred că acestora ar trebui sa li se dubleze pensiile. Liderul PSD a cerut creşterea punctului de pensie cu până la 45%. O altă propunere a social democraţilor este legată de decontarea biletelor de călătorie nefolosite. Social democraţii propun ca 50% din sumele Fondului Proprietatea să fie direcţionate către pensionari şi reducerea cu 1% a cheltuielilor administrative din Parlament.

Antena3.ro

Parteneri
x close