Antena 3 CNN Politică PSD, despre majorarea taxelor şi impozitelor în Bucureşti: "O nebunie fără rost și fără sens"

PSD, despre majorarea taxelor şi impozitelor în Bucureşti: "O nebunie fără rost și fără sens"

Consilierii generali bucureșteni din partea PSD consideră „o nebunie fără rost și fără sens” decizia luată de Nicușor Dan și de partidele PNL, USR și PMP de a majora taxele și impozitele locale.

PSD, despre majorarea taxelor şi impozitelor în Bucureşti: "O nebunie fără rost și fără sens"
Sursa foto: Profimedia Images
27 Apr 2023   •   22:10

Rareș Hopincă, consilier general PSD, spune că el și colegii săi din partid s-au opus acestui proiect de majorare a taxelor și impozitelor locale, dar voturile nu au fost suficiente.

„Într-o logică doar de ei știută, primarul general, Nicușor Dan, ajutat de consilierii generali USR, PNL și PMP, au votat majorarea cu 13,8% a taxelor și impozitelor locale.

O nebunie fără rost și fără sens. Această creștere a taxelor și impozitelor locale nu este obligatorie, cum în mod eronat a susținut primarul general. Pe fondul crizei economice pe care o traversăm, nu este deloc oportun să creștem taxele și impozitele locale pentru bucureșteni - cheltuieli obligatorii pentru fiecare familie. PSD s-a opus categoric creșterii de taxe și impozite și a votat împotrivă.

Alături de colegii mei am pledat pentru dreptate și pentru o fărâmă de empatie pentru bucureșteni. Nu s-a putut, pentru că proiectul a trecut cu voturile majorității toxice USR-PNL-PMP”, spune Rareş Hopincă, citat de Mediafax

Rareș Hopincă, consilier general PSD, spune că în acest mandat, Nicușor Dan și apropiații săi au dublat costurile pentru apă caldă și căldură, au triplat prețul unui bilet de autobuz și au crescut de 10 ori prețul pentru închirierea unui loc de parcare.

„Acum Nicușor Dan și complicii săi obligă bucureștenii să dea și mai mult din propriul buzunar pentru taxe și impozite. Nu așa se face administrație! Am spus clar și răspicat în ședință: bugetele locale din București nu au nevoie de majorarea taxelor și impozitelor locale! În fiecare zi, cetățenii Sectorului 5 mă întreabă de ce au crescut toate aceste prețuri.

Nu voi ezita, în continuare, să le explic cetățenilor că Nicușor Dan, împreună cu majoritatea sa din Consiliu, au luat aceste decizii aberante și PSD s-a opus de fiecare dată! Este un moment rușinos pentru București. Un moment rușinos pentru Nicușor Dan, USR, PNL și PMP. Răbdarea oamenilor are, totuși, o limită!”, a mai spus Rareș Hopincă.

Taxele și impozitele locale din Capitală vor fi majorate cu 13,8% din 2024 potrivit hotărârii de Consiliu General.

×
Subiecte în articol: PSD taxe si impozite București
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close