Antena 3 CNN Politică PSD: Elena Băsescu şi-ar putea pierde locul de europarlamentar dacă reintră în PDL

PSD: Elena Băsescu şi-ar putea pierde locul de europarlamentar dacă reintră în PDL

PSD: Elena Băsescu şi-ar putea pierde locul de europarlamentar dacă reintră în PDL
Sursa foto: Elena Bãsescu
08 Iun 2009   •   14:01

Reînscrierea Elenei Băsescu în PD-L ar putea provoca pierderea mandatului de europarlamentar proaspât obţinut a declarat luni secretarul general interimar al PSD, Valeriu Zgonea. Reprezentantul social-democrat a sublinit că partidul său nu va înainta o contestaţie în acest sens chiar dacă ar putea beneficia de respectivul mandat în urma redistribuirii.
"Dacă se înscrie (Elena Băsescu în PD-L -n.r.), se poate contesta mandatul domniei sale, care este candidat independent, în comisia de validare a Parlamentului European, care nu are nicio legătură cu influenţa noastră. Nu suntem într-o zonă românească în care să putem să facem tot felul de artificii", a declarat Zgonea.
Zgonea a ţinut să remrce că, în cazul în care Elena Băsescu şi-ar pierde mandatul, locul liber în PE va fi redistribuit, iar PSD, fiind partidul cu al doilea rest de voturi primite pentru redistribuire, ar putea primi acest mandat.
Totuşi, PSD nu va contesta mandatul Elenei Băsescu din "respect pentru democraţie". "Este un mandat românesc şi nu vrem să răpim unui tânăr, care l-a câştigat, cum l-a câştigat, dreptul de a fi membru în PE", a mai declarat Valeriu Zgonea.
Liderul social-democrat a preciat că reînscrierea Elenei Băsescu în PDL înainte de validarea oficială a mandatului arată că voturile obţinute de aceasta "nu au fost voturi luate pe drept, ci prin turism electoral".
Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close