Antena 3 CNN Politică PSD: Revenirea economică anunţată de Cîţu va fi în "L", de la lefter. Austeritatea, inevitabilă

PSD: Revenirea economică anunţată de Cîţu va fi în "L", de la lefter. Austeritatea, inevitabilă

Partidul Social Democrat atenţionează că, potrivit Comisiei Naţionale de Prognoză, anticipările ministrului de Finanţe cu privire la recuperarea economică în România nu se confirmă.

PSD: Revenirea economică anunţată de Cîţu va fi în "L", de la lefter. Austeritatea, inevitabilă
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Noi 2020   •   10:15

PSD subliniază că România, în guvernarea liberală, are cel mai mic pachet de stimului economici, sub nivelul celor din alte ţări din Europa Centrală şi de Est.

În plus, ţara va trebui să achite o sumă uriaşă în contul dobânzilor la sumele împrumutate din piaţă.

"Comisia Națională de Strategie și Prognoză confirmă oficial că revenirea economică a lui Cîțu s-a transformat din V de la Valoare în L de la Lefter. Așa cum lasă ministrul liberal al Finanțelor un popor întreg! Iar Consiliul Fiscal, condus chiar de un liberal marcant, susține că, în martie2021, măsurile de austeritate sunt iminente și arată clar de ce:

  • ZERO măsuri pentru populație și ZERO stimuli pentru consumul intern, nu sunt bani de pensii și alocații, dar vom plăti anual un miliard de euro doar pe dobânzi la împrumuturi.
  • Guvernarea PNL pe datorie produce un deficit bugetar record și o cădere economică mult mai mare decât spun Orban și Cîțu.
  • Romania are de departe cel mai mic pachet anti-Covid de stimulare a economiei din UE, de 5-6 ori sub cele din Ungaria, Polonia, Cehia sau Bulgaria.

Creșterea economică promisă a fost o nouă iluzie electorală, însă în viața de zi cu zi a românilor scăderea dramatică a veniturilor este o realitate! Pe 6 decembrie, românii trebuie să spună STOP austerității propuse de PNL!", se spune în postarea publicată pe pagina de Facebook a PSD.

 

×
Subiecte în articol: PSD Florin Cîțu austeritate
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close