Antena 3 CNN Politică PSD nu va susţine moţiunea PD

PSD nu va susţine moţiunea PD

PSD nu va susţine moţiunea PD
05 Iun 2007   •   08:52
?Moţiunea PD nu are cum să fie sprijinită de PSD. Ea reflectă relaţia PD-PNL, în care nu putem interveni?. Declaraţiile au fost făcute de liderul social-democrat Mircea Geonă, la finalul discuţiilor din cadrul Biroului Permanent al partidului. Preşedintele PSD a precizat însă că ia în calcul iniţierea unei moţiuni de cenzură proprii împotriva Guvernului Tăriceanu. Geoană nu a exclus posibilitatea intrării PSD la guvernare, însă a refuzat să vorbească despre negocierile cu celelalte formaţiuni politice. ?Până vineri, PSD va termina discuţiile cu toate partidele politice şi va face publică decizia?, a declarat el.

Nicholas Taubman a avut o întrevedere cu Mircea Geoană
Imediat după ce s-a terminat şedinţa Biroului Politic, la sediul PSD a sosit ambasadorul SUA la Bucureşti. Nicholas Taubman a avut o întrevedere de mai bine de o oră cu Mircea Geoană, însă ambii au refuzat să facă declaraţii pe marginea acestei întâlniri. În urmă cu o săptămână, sediul social-democraţilor primea vizita unui alt ambasador important la Bucureşti ? cel al Marii Britanii, Robin Barnett.

În ceea ce priveşte Consiliul de Administraţie al TVR, Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să-i propună pe Alexandru Sassu, Anne Jugănaru şi Victor Socaciu.

Nici UDMR nu susţine demersul democraţilor
Liderii UDMR au făcut publică poziţia formaţiunii faţă de moţiunea anti-Guvern: UDMR nu va susţine acest demers. În opinia lui Marko Bela, depunerea moţiunii este o iniţiativă greşită pentru că se bazează pe concluziile referendumului din 19 mai.

Negocieri PSD-PNL
Oficial, cei din PSD nu au luat nicio decizie în ceea ce priveşte colaborarea cu liberalii. Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu şi liderul PSD Mircea Geoană, alături de alţi lideri ai celor două partide s-au întâlnit duminică seara, la Palatul Parlamentului. Cele două tabere au discutat cu privire la susţinerea Cabinetului Tăriceanu de către PSD.

Potrivit unor surse participante la întâlnire, reprezentanţii PSD l-au întrebat pe premierul Tăriceanu ce le oferă în schimbul susţinerii parlamentare de care ar avea nevoie la votul asupra moţiunii de cenzură iniţiate de PD. Tăriceanu i-ar fi răspuns lui Mircea Geoană că nu ar fi bine ca PNL şi PSD să facă un guvern împreună, susţinând că situaţia din prezent ar trebui să rămână neschimbată.

Cu alte cuvinte, PSD să susţină Cabinetul Tăriceanu în Parlament fără a se pronunţa oficial pe această temă. Nemulţumiţi, social-democraţii le-ar fi spus liberalilor că oferta democraţilor este mai generosă, întrucât aceştia le-au garantat chiar un Executiv condus de Mircea Geoană, dacă vor contribui la debarcarea lui Tăriceanu de la Palatul Victoria, au precizat aceleaşi surse.

După discuţii prelungite, care s-au încheiat fără un rezultat concret, reprezentanţii PSD i-au informat pe liberali că vor purta negocieri şi cu democraţii, pentru a se decide care va fi poziţia partidului. S-a convenit, de asemenea, ca să se poarte o nouă rundă de discuţii între cele două tabere, cel mai probabil către sfârşitul acestei săptămâni.

IMAGINI CU PLECAREA AMBASADORULUI SUA LA BUCUREŞTI, NICHOLAS TAUBMAN, DE LA SEDIUL PSD:

Antena 3

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close