Antena 3 CNN Politică PSD, PNL, UDMR şi PC merg la Cotroceni

PSD, PNL, UDMR şi PC merg la Cotroceni

PSD, PNL, UDMR şi PC merg la Cotroceni
25 Mai 2007   •   07:49

Preşedintele Traian Băsescu a convocat la discuţii partidele parlamentare şi grupul minorităţilor. Pe agenda întâlnirii de luni sunt trecute temele anunţate ca obiective în campania electorală: legea lustraţiei, votul uninominal, dar şi formarea unei majorităţi politice transparente şi responsabile. Traian Băsescu doreşte să discute cu partidele parlamentare şi despre activarea mecanismelor parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, să se ajungă la un consens în privinţa datei pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European şi la adoptarea legilor Siguranţei.

PSD, UDMR, PNL şi PC au anunţat că vor participa la întrunirea de la Cotroceni. Şeful statului le-a transmis totodată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului că doreşte să adreseze, în ziua de 30 sau 31 mai, un mesaj parlamentarilor cu privire la problemele actuale legate de politica internă a României.

PSD acceptă invitaţia preşedintelui
Liderii social-democraţi susţin că invitaţia preşedintelui la dialog este un lucru normal, şi au decis să dea curs invitaţiei primite din partea lui Traian Băsescu. Preşedintele social democraţilor Mircea Geoană a declart că PSD este interesat de deblocarea discuţiilor pe tema votului uninominal. Geoană a mai precizat că PSD va avea discuţii bilaterale cu toate partidele pentru crearea unei majorităţi în Parlament. La discuţiile care vor avea loc luni, vor participa 3 membri social democraţi. Geoană consideră că aceste discuţii sunt un semnal de normalizarea vieţii politice. PSD va prezenta un punct de vedere propriu în ceea ce priveşte proiectul pentru Legile siguranţei.

Prezent la întâlnirea PSD, Ion Iliescu a declarat că refuză orice dialog cu Traian Băsescu până când acest nu îşi va cere scuze public pentru denigrările aduse în timpul campaniei pentru referendum.

Conservatorii participă luni la discuţiile cu Băsescu
Preşedintele conservatorilor, Dan Voiculescu, speră că Traian Băsescu va deveni un preşedinte european de care românii să fie mândri. Dan Voiculescu îi transmite preşedintelui să se gândească la problemele României şi nu la răzbunare împotriva celor care au iniţiat actiunea de suspendare.

UDMR va merge la Palatul Cotroceni luni
UDMR va merge la Palatul Cotroceni la consultările iniţiate de Traian Băsescu şi îşi va prezenta punctul de vedere faţă de votul uninominal şi legea lustraţiei, a declarat, vineri, pentru Mediafax, preşedintele UDMR Marko Bela. UDMR nu susţine introducerea votului uninominal, dar este de acord cu o lege a lustraţiei. "În privinţa modificării Constituţiei, nu cred că putem, în acest moment, constitui o majoritate de două treimi", a opinat Marko Bela, citat de Mediafax.

PRM nu participă luni la întâlnirea de la Cotroceni
PRM este singurul partid care a refuzat invitaţia la consultări făcută de preşedintele Traian Băsescu. Liderii PRM contestă legitimiteatea şefului statului şi spun că rezultatele referendumului din 19 mai nu sunt corecte.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close