Antena 3 CNN Politică PSD pregăteşte modificarea Constituţiei

PSD pregăteşte modificarea Constituţiei

PSD pregăteşte modificarea Constituţiei
16 Apr 2007   •   18:53

Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat că social-democraţii lucrează la un nou proiect de Constituţie. Astfel încât preşedintele României să fie ales de Parlament. Un grup de lucru al PSD va lucra pentru conturarea ?unei noi Republici?', care să asigure o funcţionare corectă la încheierea tranziţiei de la comunism la democraţie. Potrivit liderului PSD, Comisia ar trebuie să reglementeze raporturile dintre preşedinte şi premier şi să analizeze reformarea clasei politice, prin modificarea Constituţiei.

?Dacă vom şti că avem prezidenţiale anticipate, când vom clarifica ce mandat şi ce profil de preşedinte vom avea, abia atunci vom stabili candidatul. Dacă rămâne pe sistemul actual, în care preşedintele este un pilon important al politicii, nu avem nicio ezitare de a pune în cursă cel mai bine plasat dintre liderii psd?, a precizat liderul partidului.

Alte subiecte de pe ordinea de zi a şedinţei PSD de luni au fost urgentarea legii ANI, înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind interceptările ilegale ale convorbirilor telefonice, stoparea procedurilor de aprobare tacită a legilor siguranţei naţionale în Camera Deputaţilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close